Cum alegi pantofarul – 3 sfaturi

Pantofarul este o piesă de mobilier esențială pentru orice hol. Nu contează ce dimensiuni are holul tău sau câte perechi de pantofi deții, este esențial să iei în considerare pantofarul atunci când gândești piesele de mobilier pentru hol. Încălțămintea care nu este așezată într-un astfel de spațiu de depozitare, ocupă mult spațiu și acest lucru nu este dorit, mai ales dacă ai un hol mic. Ca să nu mai vorbim despre faptul că pantofii arată inestetic atunci când nu sunt așezați într-un pantofar.

În rândurile care urmează, îți dezvăluim toate secretele pe care trebuie să le știi atunci când îți alegi o astfel de piesă de mobilier.

De ce e important să acorzi atenție mobilei pentru hol?


Unele persoane au o adevărată pasiune pentru pantofi, în timp ce altele nu bifează acest hobby. În orice categorie te-ai afla, te sfătuim să alegi cu atenție pantofarul pe care îl vei așeza pe hol deoarece vei avea nevoie de acesta, indiferent de numărul de perechi de încălțări pe care îl ai. De asemenea, te sfătuim să nu neglijezi mobilarea holului deoarece este prima încăpere în care tu și invitații tăi intrați și prima impresie pe care și-o face oricine despre casa ta. Fie că ne referim la alegerea cuierului pentru hol, la alegerea oglinzii, a măsuței, a taburetului sau a pantofarului sau orice altă piesă de mobilier ai vrea să cumperi pentru holul tău, alege-le conform stilului de design interior în care ai ales să îți decorezi casa.

Cum alegi pantofarul – 3 sfaturi


Acum, că ai înțeles mai bine de ce este atât de important să ții cont de alegerea mobilierului pentru hol, hai să vedem care sunt cele mai importante trei sfaturi pe care să le ai în vedere atunci când alegi viitorul tău pantofar.

Nevoile de depozitare


Primul pas de la care trebuie să pornești este acela de a te gândi și de a evalua nevoile de depozitare ale tale și ale membrilor familiei, în caz că nu locuiești singur. În acest mod, vei ști dacă este necesar să cumperi un pantofar mai mare sau unul mai mic. Cum faci acest lucru? Pur și simplu va trebui să numeri perechile de încălțăminte pe care le ai și apoi să te mai gândești și dacă va fi nevoie să depozitezi și accesorii în interiorul pantofarului. Mai mult, ține cont de faptul că încălțămintea pentru iarnă ocupă mai mult loc decât cea pentru vară și astfel s-ar putea să ai nevoie de mai mult spațiu decât planifici inițial.

Materialul


Al doilea pas pe care trebuie să îl ai in vedere este materialul din care este confecționat pantofarul. De pildă, lemnul este un material extrem de rezistent și care îți protejează foarte bine încălțările, însă este mai scump decât alte materiale și în cazul în care vrei să muți pantofarul trebuie să te gândești și că are o greutate considerabilă. Pantofarele produse din material textil pot fi mai ieftine și mai ușor de mutat deoarece au o greutate mai mică, însă nu sunt la fel de estetice precum pantofarele din lemn și va trebui să te gândești dacă se încadrează armonios în holul tău și se completează firesc cu celelalte piese de mobilier alese. Și metalul este un material popular, dar la fel, trebuie să ții cont ca acesta să se integreze în stilul de design-ul preferat de tine.

Spațiul de care dispui


Și, bineînțeles, nu uita să măsori spațiul pe care îl acorzi amplasării pantofarului. Ține cont de lățime, de înălțime, dar și de adâncime pentru a ști exact cât spațiu din hol va ocupa viitoarea ta piesă de mobilier, astfel încât să nu te incomodeze atunci când intri sau ieși din casă. Deși pare un sfat de bază, multă lume uită să măsoare spațiul pe care îl are la dispoziție și astfel riscă să cumpere o piesă de mobilier inutilă. Evită acest lucru neplăcut și asigură-te că măsori corect holul.

Spor la cumpărături!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod