Confort imobiliar

Daca proprietarii de locuinte isi amenajeaza interioarele conformnecesitatilor proprii, mai nou si apartamentele de inchiriat suntdecorate si dotate dupa cerintele chiriasilor. Pare greu...


Daca proprietarii de locuinte isi amenajeaza interioarele conform necesitatilor proprii, mai nou si apartamentele de inchiriat sunt decorate si dotate dupa cerintele chiriasilor. Pare greu de crezut, dar nu inseamna ca este imposibil.

Cetateanul american care a inchiriat apartamentul de doua camere pe care vi-l prezentam si-a expus foarte clar dorintele. Asadar sa vedem care sunt standardele de confort ale unei locuinte din centrul capitalei destinate inchirierii.

De regula oamenii de afaceri straini prefera sa inchirieze apartamente de bloc situate aproape de centru decat sa plateasca luni de zile sau chiar ani camere de hotel. Chiriasul acestui apartament a ales sa se mute aici nu inainte de a cere redecorarea si dotarea lui cu obiecte si mobilier moderne. I-a convenit de minune zona, dar nu si imaginea locuintei. A preferat sa astepte o luna de zile, timp in care apartamentul de doua camere a suferit transformari radicale.

Modificari constructive de efect
Structura de rezistenta nu a permis modificari constructive ample, de aceea designerul a luat in calcul extinderea unor spatii care permiteau acest lucru si in concordanta cu cerintele viitorului locatar.
Asadar, in zona de zi, respectiv bucatarie si living au fost operate usoare recompartimentari menite a spori confortul incaperilor.

Initial bucataria era foarte mica, invecinata direct cu holul de la intrare si cu anexele: debara si camara. Astfel anexele au fost desfiintate, zidul comun al bucatariei cu holul daramat, rezultand un spatiu mai degajat. Acesta a fost organizat prin dispozitia mobilierului pentru a indeplini multiple functiuni. Intrarea in locuinta lasa acum sa fie vizibila bucataria delimitata discret de spatiul fostului hol printr-un element gen bar. Cuierul situat imediat in stanga intrarii si dulapul inzidit din dreapta intrarii asigura suficient loc de depozitare a garderobei. Pentru a crea iluzoric senzatia de mai mult spatiu dulapul inzidit are usile culisante fatetate cu oglinzi.

Accesul inspre living este rezolvat deschis printr-o arcada, conceputa in relatie directa cu bucataria pentru conturarea unei zone de zi fluide. Astfel traficul intre living, bucatarie si dressing (dulap inzidit) se realizeaza facil, coerent.
In acest context oglinzile dulapului din hol reflecta si o buna parte a livingului, sporind senzatia iluzorica de spatiu generos. Balconul aferent camerei de zi a fost inchis cu tamplarie P.V.C. si geamuri termopan si comunica liber cu incaperea. Intre fostul balcon si living a fost pastrat zidul corespondent caloriferului, acesta fiind transformat in spatiu de expozitie. Desi nu apare ca o extensie propriu-zisa a camerei de zi, fostul balcon a devenit practic o terasa inchisa a livingului. Prin aceasta modificare livingul pare mai amplu si este evident mai luminos.

Asocieri texturale si cromatice
Sub aspectul designului mobilierului, al finisajelor si cromaticii locuinta este una actuala. Totul este nou si de calitate buna. Bucataria beneficiaza de un mobilier realizat pe comanda in nuanta visinie, care inglobeaza utilitatile si electrocasnicele. Singurul compromis in decorul ei este placarea peretilor cu ceramica spaniola de culoare albastra (folosita si in fostul balcon al camerei de zi), compromis asumat de designer care a achizitionat la un pret foarte convenabil placile de calitate superioara.
Initial designerul a dorit sa amenajeze zona bucatariei intr-un mod usor rustic avand in vedere ca folosise caramida in executarea barului.
In situatia actuala caramizile vopsite in alb raman accentele care fac legatura in zona de zi, ele regasindu-se discret in configurarea cuierului si a accesului in camera de zi.

Atmosfera tonica a camerei de zi este conferita de nuantele calde care deschid incaperea, o fac sa para mai generoasa si foarte luminoasa. Galbenul contrasteaza placut cu pardoseala si evidentiaza cu efect mobilierul ales pentru living. in ton cu zugraveala au fost alese canapeaua si fotoliile dispuse astfel incat sa creeze doua zone: una de conversatie (fotoliul cu masuta) si una pentru vizionare TV (canapeaua dispusa in fata aparaturii audio-video). Perdeaua si covorul in culori vii de portocaliu se constituie ca accente revigorante.

Dormitorul beneficiaza de un mobilier realizat pe comanda. Tonurile cromatice placute au fost alese special pentru a conferi un aer relaxant dar in acelasi timp tineresc intr-o incapere relativ mica.
Obiectele decorative, corpul de iluminat si decoratiunile (perdea, asternut) vin sa dea viata spatiului.

Aerul conditionat, aparatura electronica si electrocasnica, instalatia electrica complet inlocuita, corpurile de iluminat, usile interioare, toate fac parte din noile standarde de confort ale locuintei cerute explicit de cetateanul american. Pentru a lamuri curiozitatea asupra pretului reamenajarii va putem spune ca aceasta a costat aproximativ 12.000 de dolari americani, care se vor amortiza in cei trei ani de inchiriere pentru o chirie lunara de 500 USD.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod