Servita ca garnitura si uneori chiar ca un condiment care se adauga peste orice fel de mancare, Caponata este chintesenta gustului mediteranean. Ingredientele-cheie sunt, desigur, legumele proaspete, impreuna cu ulei de masline, usturoi, otet balsamic, masline si capere.
Aceasta versiune a Caponatei pe care o vei regasi mai jos provine din bucataria lui Ellen Ecker Ogden, care a cofondat catalogul The Cook’s Garden si a urmat scoala de gatit in Italia si Irlanda. Reteta este prezentata in noua ei carte, The New Heirloom Garden.
Reteta de Caponata cu vinete
Ingrediente:
-120 ml ulei de masline extravirgin
-2 cepe rosii, taiate cubulete
-o vanata de dimensiune medie, decojita si taiata in cuburi
-1 zucchini, taiat rondele subtiri
-1 bulb mare de fenicul, feliat
-2 tulpini de telina, feliate
-1 ardei capia mare, taiat cubulete
-3 catei de usturoi, zdrobiti
-1 lingurita de sare de mare
-1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
-100 ml otet balsamic
-o ceasca de masline negre, taiate grosier
-60 grame pasta de tomate
-2 linguri capere
-frunze de oregano proaspat, taiate fin. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro!