Budincă de dovlecei cu porumb

Dovlecei, porumb, caşcaval sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti o mâncărică delicioasă. Eva.ro îţi recomandă o reţetă pe care în curând o vei trece la preferate. Poftă bună!

Ingrediente
3 dovlecei
1 conservă de porumb boabe
200 grame de caşcaval
1 ceapă
1 ardei gras roşu
3 ouă
piper
2 căţei de usturoi
5 linguri cu ulei
4 linguri cu ulei de măsline
sare
2 linguri cu făina
1 lingură cu pesmet

Mod de preparare

Se curăţă legumele şi se spală.
Dovleceii se taie rondele subţiri, iar ceapa, usturoiul şi ardeiul se taie mărunt. Se căleşte ceapa şi usturoiul în ulei. Când ceapa a devenit transparentă, se adaugă ardeiul şi dovleceii, se toarnă puţină apă şi se lasă să se înăbuşe la foc mic, pentru 10-15 minute. Se ia vasul de pe foc, se pun boabele scurse, apoi se presară sare şi piper după gust. Când legumele s-au răcit, se adaugă gălbenuşurile, caşcavalul ras, făină şi 4 linguri de ulei de măsline.
Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţie. Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet o formă termorezistentă. Se toarnă compoziţia şi se coace la foc mediu, în cuptorul preîncalzit, timp de 40-45 de minute.