Gătitul nu trebuie să fie o corvoadă, ci o modalitate de relaxare atunci când cunoşti secretele bucătarilor profesionişti şi ştii exact ce trebuie să faci ca să obţii un preparat gustos. Nu trebuie să faci reţete complicate ca să impresionezi pentru că de multe ori se întâmplă la preparatele simple cu care suntem obişnuiţi, cărora li se adaugă un plus de savoare, să fie cele câştigătoare.
Astfel că dacă îţi place să găteşti, învaţă aceste trucuri în bucătărie pe care te poţi baza de fiecare dată:1. Ouă moi, o altă metodă de a le găti
Pune ouăle într-o tigaie, toarnă o lingură de apă pe margini şi acoperă cu capac, lăsându-le la foc mediu apăroximativ 45 de secunde dacă vrei ca gălbenuşul să rămână moale. Este o metodă mult mai sănătoasă spre deosebire de ochiurile prăjite în ulei şi în plus te asiguri că gălbenuşul se păstrează aşa cum ţi-l doreşti.2. Cum să faci biscuiţi dantelaţi
Este un truc foarte simplu ca să faci ca biscuiţii tăi să arate spectaculos. După ce ai întins aluatul de biscuiţi pune deasupra un şerveţel dantelat şi presează-l bine cu sucitorul. Astfel vei obţine biscuiţi dantelaţi fără mare bătaie de cap.
3. Adaugă pesmet când faci burgeri
În amestecul pentru burgeri foloseşte 2-3 linguri cu pesmet, deoarece va conferi o textură plăcută cărnii şi îşi va păstra forma pe care i-o dai.
4. Foloseşte puţină votcă în aluatul fărâmicios de la plăcintă
Alcoolul se va evapora în timpul gătirii, astfel că plăcinta nu va avea gust de votcă. Însă, adăugând votcă nu este necesară foarte multă apă, iar acest mic truc te ajută să obţii un aluat cu unt fărâmicios perfect.