5. Adaugă o lingură de unt de arahide la tocăniţele cu curry
Acest lucru va adăuga o notă interesantă tocăniţelor şi le va îngroşa. În plus, un unt de arahide bun (care conţine doar arahide) furnizează proteine, făcând mâncarea mai săţioasă.6. Albuşul cu amidon frăgezeşte carnea
Amestecă un albuş cu 4 linguriţe de amidon de porumb, 1 linguriţă de sos de soia, sare, piper şi toarnă amestecu peste carnea pe care vrei să o prepari. Acest sos o va frăgezi şi nu îi permite să se usuce în timpul gătirii.
7. Adaugă puţină sare şi scorţişoară la cafeaua măcinată
De fiecare dată când faci cafeaua adaugă puţină sare şi scorţişoară, deoarece gustul său va deveni mai bun. Sarea atenuează gustul amărui, iar scorţişoara va conferi o aromă plăcută cafelei.
8. Cum să atenuezi mirosul cepei
Dacă vrei să mănânci ceapă, însă te fereşti din cauza mirosului puternic care rămâne multă vreme poţi să înmoi feliile de ceapă în apă cu gheaţă mai mult de 10 minute. Acest lucru îi va atenua gustul puternic, o face crocantă şi nu va acoperi toate celelalte preparate cu care se combină. În plus, nu vei simţi atât de puternic gustul care rămâne de obicei în urma consumului de ceapă.
Posteaza comentariu