Esti la job de luni pana vineri si, uneori, chiar si in week-end... Mereu printre dosare, uiti sa mananci, sa mai dormi, sa te intalnesti cu prietenii, uiti sa ai grija de tine, te simti obosita, bei a cincea cana de cafea, termini al doilea pachet de tigari, iar te simti obosita, dar termenul limita de predare a proiectului este peste doua zile, simti ca nu mai rezisti, dar mai pierzi o noapte, si inca o noapte... Acesta este programul "normal" al multor angajati din Romania...
Peste jumatate dintre romani sunt stresati, iar 47% dintre ei viseaza noaptea ca isi palmuiesc seful, potrivit unui studiu initiat de Romtelecom.
57% dintre cele 3.300 de persoane participante la acest studiu, realizat in luna octombrie a acestui an, au declarat ca sunt stresate.
Acest studiu a fost realizat in 15 cladiri de birouri cu trafic mare din Bucuresti, iar respondentii au fost 53% femei si 47% barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 45 de ani, care au raspuns la sase-sapte intrebari.
Cum se destreseaza romanii? Unii prefera sa vorbeasca la telefon, sa faca miscare, iar altii sa se uite la televizor sau sa doarma.
Dar, totusi, ce reprezinta stresul? Mihai Popa-Radu, in calitate de life-coach, ne spune: "Stresul, in esenta, reprezinta o serie de diferite modalitati prin care noi, ca indivizi, ne adaptam si ne confruntam, in mod constant, in interactiunea cu mediul. Stresul este o stare pe care o traim in momentul in care perceptia noastra despre realitate ne transmite ca resursele pe care le avem la dispozitie, pentru a face un anumit lucru, se incadreaza sub nevoile pe care noi le estimam. Stresul este un dezechilibru care, in cele mai multe cazuri, este la nivelul perceptiei. Tine noi si de felul in care ne raportam la realitate.".