O cariera in dezvoltare intre Romania si SUA

Despre achizitia produselor software ale doua firme romanesti de catre Microsoft s-a discutat si rediscutat la vremea lor. Atunci, ca si acum, a parut incredibil ca o companie aflata pe primul loc in lume in domeniul IT sa fie interesata de produsele create de informaticienii din Romania. In 2003, Microsoft a cumparat antivirusul RAV de la firma GeCad Software, urmand ca doi ani mai tarziu, la sfarsitul lui 2005, sa achizitioneaze software-ul pentru managementul portofoliului creat de UMT Romania.



Daca la momentele respective, atentia mediei s-a concentrat in jurul povestilor de succes si ambitie ale unor tineri nu cu mult mai mari de varsta facultatii, cu trecerea lunilor, si in cazul primei firme preluate - a anilor - nu s-a mai aflat nimic. Asta, cu toate ca realizarile de care s-au bucurat informaticienii romani nu s-au oprit in momentul mutarii lor la sediul central al companiei Microsoft. Sirul realizarilor a continuat cu integrarea la un nou loc de munca, intr-o noua tara, cu noi obiceiuri.


Integrare? Nu si in cazul lui Catalin Olteanu, directorul general al celei de-a doua firme preluate, UMT Romania. La inceputul anului 2006 se muta cu noua sa familie si cativa colegi in Washington, SUA. O viata noua? Mai degraba o intoarcere la o experienta pe care o mai traise cu cativa ani in urma. Inainte de a deveni director in cadrul filialei din Romania a companiei UMT New York, Catalin Olteanu lucrase pentru doi ani la sediul companiei-mama. Pentru o perioada de timp, in functia de Senior Vicepresident.
Astfel ca adaptarea nu s-a lasat asteptata.

"M-am mutat in SUA la inceputul lui ianuarie 2006. In prezent, suntem rezidenti SUA. Ne-am adaptat fara probleme mari. Inceputul a fost mai greu