Desi nu este deloc usor sa treci peste asta, gandeste-te la viitorul tau si fa in asa fel incat sa iti facilitezi parcursul profesional. Iata cateva sfaturi pentru a iesi cu bine din aceasta situatie limita.
Ti-ai strans lucrurile personale si esti pregatita sa iti parasesti pentru totdeauna biroul in care ai petrecut peste zece ore zilnic. Inainte de a inchide usa in urma ta mai ai cateva lucruri de facut.
Cere o scrisoare de recomandare
Incearca sa o obtii in cel mai scurt timp cu putinta. Ideal este sa intri in posesia ei inainte de a parasi intreprinderea. Astfel o vei putea avea cu tine chiar din a doua zi in eventualitatea ca vei fi chemata la un interviu.
Este inutil insa sa o ceri daca ai fost concediata datorita competentelor tale care nu erau in concordanta cu postul. Seful tau va refuza sa iti acorde aceasta recomadare.
Fa-ti treaba pana in ultima clipa
Trebuie sa finalizezi saptamana sau luna de munca? Indeplineste-ti cu constiinciozitate indatoririle de serviciu astfel incat nimeni sa nu aiba nimic rau de zis din aceasta privinta.
Angajatul este platit pentru a indeplini anumite sarcini. Cu siguranta iti aduci aminte ca era mentionat acest lucru in contractul de munca pe care l-ai semnat cand ai venit in companie.
Indiferent de conflictul care a izbucnit, tu trebuie sa fii constiincioasa daca vrei sa primesti salariul si sa lasi o usa deschisa atunci cand pleci. Gandeste-te ca daca iti faci treaba bine iti protejezi reputatia.
Atentie la colegi
Saluta-ti colegii si multumeste-le celor cu care ai avut bune relatii profesionale. Nu uita sa le ceri datele de contact: adresa de email, numarul de telefon si sa te asiguri ca veti tine legatura. Roaga-i, de asemenea, sa iti dea recomandari daca au o pozitie superioara tie.
Nu spune ceea ce simti fata de toti pentru ca s-ar putea ca pe unii dintre ei sa ii reintalnesti la un loc de munca viitor. Lasa imaginea unei persoane demne care stie sa depaseasca situatiile limita.
Nu-ti barfi seful si nici nu critica compania fata de colegi. Un astfel de comportament nu poate decat sa iti dauneze pentru ca oamenii se cunosc intre ei si risti ca un angajator sa iti respinga candidatura din teama de a nu fi si el barfit la randul sau.
Nu-ti iesi din fire
Desi este foarte greu sa iti stapanesti furia, trebuie sa o faci. Nu te lamenta in fata sefului si nu-i raspunde prin replici de genul "Am trei copii de crescut, iar sotul e somer". S-ar putea sa il impresioneze, dar mai curand s-ar putea sa te acuze ca nu te bazezi pe competentele tale, ci pe mila altora.
Nu ii reprosa anumite decizii care au fost negative si au costat scump organizatia. Nu are niciun sens sa ii reamintesti ca nici el nu este perfect.
Daca nu esti deacord cu verdictul angajatorului actual, raspunde-i pur si simplu ca este punctul lui de vedere, dar ca tu consideri ca ti-ai facut datoria. Serveste-te de critici doar pentru a fi in avantaj.
Tu cu tine
Nu te nelinisti si nu te mahni prea tare de situatia in care te afli. Trebuie sa iti pastrezi stima de sine pentru a fi in stare sa iti gasesti un loc de munca care sa iti convina si sa fie pe masura pregatirii si aspiratiilor tale. Cu siguranta fostul tau angajator nu mai are nevoie de competentele tale, dar altii sunt interesati.
Posteaza comentariu