Ceea ce alegi să postezi pe rețelele de socializare te reprezintă și transmite o imagine despre tine spre exterior. Un job normal se diferențiază de unul extraordinar prin gradul de compatibilitate cu tipul de cultură organizațională promovat de compania respectivă. Recrutorii vor dori să fie siguri că te poți integra în mediul existent, iar cercetarea legată de rețelele de socializare este felul în care determină gradul de compatibilitate.
„Conturile tale de pe rețelele de socializare reflectă în ce stadiu al carierei te afli și cum te prezinți celor din exterior”, spune Vicki Salemi, expert HR. Felul în care arată profilul tău îți poate influența pozitiv căutarea de joburi pentru că poate demonstra că ești optimist, flexibil și prietenos.
Pe de altă parte, postarea lucrurilor cu o conotație negativă te poate semnala ca fiind o persoană care nu se va integra cu succes în cadrul unei noi echipe.Angajatorii caută să identifice conturile problematice online
Experții HR vor cerceta toate informațiile disponibile despre o persoană, inclusiv pe cele legate de postările online. „Vor să creeze o imagine complexă a candidaților, iar ceea ce văd pe rețelele de socializare îi ajută să se orienteze mai rapid. Vor remarca imediat limbajul inadecvat sau comentariile negative. Până și felul în care te exprimi pentru a scrie despre lucruri obișnuite le poate indica dacă ești persoana potrivită sau nu”, explică Vicki Salemi.
Iată cum trebuie să procedezi pentru a evita greșelile care te pot costa jobul la care visezi:
1. Nu te plânge de jobul actual online
Poate că ai avut o zi grea sau ai un proiect foarte complicat de rezolvat și este foarte tentant să îți expui nemulțumirea online, însă nu este deloc recomandat să faci acest lucru. În loc să scrii despre lucrurile care te deranjează, mai bine axează-te pe ceea ce este pozitiv și scrie despre acele aspecte care te vor ajuta să te simți mai bine.
2. Nu îi trimite o cerere de prietenie persoanei care tocmai ți-a luat interviul
Știi momentul în care simți că ai avut un interviu extraordinar și că ai răspuns foarte bine la toate întrebările? Nu te lăsa tentat de Facebook pentru că există limite în ceea ce privește rețelele de socializare. „Nu crede că persoana care te-a intervievat face deja parte din cercul tău de amici și nu-i trimite o cerere de prietenie.
În plus, dacă îți acceptă cererea și nu ești ales pentru job?” spune Vicki Salemi.
3. Nu face comentarii dure
Poate observi o postare despre care știi că este complet greșită sau cu care nu ești deloc de acord și vrei să faci un comentariu vehement pentru a rectifica lucrurile, dar asemenea reacții te-ar putea face să pierzi inclusiv un interviu cu un potențial angajator.
4. Nu face greșeli de redactare
Acest lucru se aplică inclusiv în cazul în care nu ești copywriter, editor sau specialist în marketing. Gramatica și redactarea corectă sunt necesare în orice profesie. Poate crezi că nu contează prea mult dacă ai scris un cuvânt greșit pe Instagram, dar să știi că va atrage atenția celui care deliberează dacă să te cheme la un interviu sau nu.
5. Nu uita să dai follow companiilor unde vrei să lucrezi
Contează foarte mult să urmărești companiile unde ți-ai dori să lucrezi. În acest mod le arăți interesul tău și vei putea observa elemente din cultura organizațională pentru a-ți putea adapta stilul conform cerințelor și imaginii transmise de acestea.
Posteaza comentariu