Recrutorul care ti se potriveste

Sunt atatea firme de recrutare pe piata si la fel de multi cei care vor sa fie recrutati. Si cum oferta este mare, cum faci sa alegi cea mai potrivita firma de...

Sunt atatea firme de recrutare pe piata si la fel de multi cei carevor sa fie recrutati. Si cum oferta este mare, cum faci sa alegi ceamai potrivita firma de plasare de personal atunci cand vrei sa teangajezi? Mai exact cum il ghicesti pe cel care te poate ajuta cel maimult?

Iata cateva trucuri care iti vor prinde bine atunci cand vei cautarecrutorul potrivit, ba mai mult chiar, vei sti ce asteapta acesta dela tine.


Poate parea ceva neinsemnat, dar este esential ca recrutorul tau sa stiefoarte multe despre domeniul in care tu doresti sa te angajezi. Roaga-ipe cei din jurul tau sa-ti recomande pe cineva,sau cauta la adresa http://www.eva.ro/adrese-utile/cariera/index.html

Alt truc: Plaseaza-ti cv-ul la conferinte sau alte evenimente sponsorizatede asociatii profesionale.

Recrutorii "vaneaza" de cele mai multe oriin aceste locuri, in cautare de noi talente.


Cred ca stii deja: mai bine ii cauti tu decat sa astepti sa te suneei. Dupa ce i-ai facut sa stie ceva despre tine, asteapta cel putin 6 lunide zile inainte de a apela la ei pentru ajutor. Chiar daca nu intentionezisa-ti cauti o slujba noua, nu iti strica cu nimic un interviu, doua,ba chiar poti merge mai departe daca circumstantele permit - asa potivedea cum este alt domeniu, cum s-ar comporta un nou sef cu tine simulte altele.

Poate ca recrutorul nu iti va raspunde imediat ce va primi cv-ul tau. Dacadatele tale sunt bune, insa nu este inca nici un loc disponibil, cv-ulva fi introdus in baza de date a recrutorului. Bineinteles ca exista siposibilitatea ca cv-ul tau sa ajunga in cosul de gunoi.

Daca faci parte dintre norocosi (cei cu cv-ul introdus in baza de date)si vei fi sunat de un recrutor este bine ca, desi nu te intereseaza postulpe care ti-l propune, sa-l asculti pentru macar 5 minute.
Asa vei aflacare este domeniul in care activeaza el, in ce zone din tara opereazasi care sunt cativa dintre cei mai mari clienti ai sai. Daca iti placeceea ce auzi lasa-l sa inteleaga ca esti diponibila si pe viitor.


Odata ce cv-ul tau uimeste un recrutor, nu va dura mult pana ce te vasuna. Un recrutor bun vorbeste destul de mult la telefon cu potentialiicandidati incercand sa afle astfel cat mai multe calitati si defecte aleacestora. Daca acesta a schimbat destul de multe slujbe intr-un timpscurt, i se va cere si o explicatie. Cineva care a schimbat des loculde munca nu va avea sanse mari de angajare din moment ce nu are motiveserioase.


Dupa ce o firma de recrutare s-a interesat de tine, este randul tausa actionezi. De exemplu poti intreba daca postul oferit este nou incompania respectiva.
Daca raspunsul este pozitiv vrei sa stii: tu veiavea un rol important? Vei avea un buget si cativa subalterni cu caresa lucrezi? Daca postul este mai vechi, poti intreba de ce nimeni dincompanie nu este potrivit pentru el.

De obicei recrutorii nu se ghideaza dupa varsta ci dupa calitatilecandidatilor si cererile companiilor. Candidatii ceva mai in varsta artrebui sa se orienteze catre recrutorii care cauta oameni cu experienta.

Trebuie sa afli si de cat timp lucreaza recrutorul tau cu angajatorulrespectiv: cu cat relatia dintre el si companie este mai veche, cu atatva sti mai bine daca tu esti persoana potrivita sau nu. Vei astepta sate pregateasca pentru interviu, sa-ti explice cu cine te vei intalni,pozitia pe care acesta o ocupa si cine va fi seful tau. In mod normaliti va telefona dupa interviu pentru a-ti spune ce s-a intamplat dupaplecarea ta si pentru a-ti afla parerea despre postul oferit.


Daca ti s-a intamplat ca la interviu sa nu fii tocmai in apele talesi crezi ca esti potrivita pentru postul oferit, da-le de inteles asaceva.
Pune la bataie toate resursele pe care le ai: editeaza inca odata cv-ul astfel incat sa-ti scoti in evidenta performantele si maiprezinta-te la un interviu.

Si orice ai face, nu trebuie sa minti, pentru ca acest lucru se poateintoarce impotriva ta.