Cum se câştigă un destin?

E îngrijorător că tinerii între 20 şi 30 de ani sunt atât de bulversaţi din punct de vedere profesional. Îşi găsesc foarte greu de lucru, sunt nemulţumiţi de ceea ce le oferă viaţa,

E îngrijorător că tinerii între 20 şi 30 de ani sunt atât de bulversaţi din punct de vedere profesional. Îşi găsesc foarte greu de lucru, sunt nemulţumiţi de ceea ce le oferă viaţa, renunţă uşor şi, de multe ori, eşuează o vreme până când au puterea să o ia de la început. Din păcate, unii nu mai găsesc o astfel de putere niciodată.

Se întâmplă ceva după terminarea liceului şi chiar a facultăţii.

Tinerii, şi nu numai cei din România, intră în lumea reală fără a fi pregătiţi pentru ea. Cumva, în şcoală şi acasă, mintea lor a fost bombardată cu lozinci cum că totul e posibil. Media şi publicitatea au creat un univers al iluziilor din care tinerii înţeleg că pentru orice problemă există o soluţie magică, o scurtătură.

De fapt, pentru a-şi găsi drumul e nevoie mai mult de experienţă şi de informaţii decât de sloganuri publicitare şi de entuziasm.

Mulţi tineri renunţă la prima sau a doua slujbă, sunt mereu în căutarea soluţiei perfecte, iar soluţia stă exact în capacitatea lor de adaptare într-o companie, la evoluţia lor acolo, la reuşita lor de a deveni utili. Problema e că aceasta e calea lungă, plină de suferinţă, plină de interacţiune cu oameni reali care n-au nicio legătură cu lumea în care au crescut.

Din acest motiv, cred cu tărie că încă de pe băncile şcolii, a liceului şi a facultăţii, tinerii trebuie să ia contact cu lumea reală, să lucreze pentru o companie pro bono, să fie implicaţi în afacerile părinţilor, să strângă cât mai multă experienţă şi informaţie.

Evoluţia în carieră e dificilă şi are multe momente de răscruce.

Calităţile principale ale unui om de succes sunt rezistenţa la rutină, răbdarea şi capacitatea de a o lua mereu de la început.