Din păcate, oamenii moderni consumă mai mult decât au nevoie. Dacă vă uitaţi la o petrecere de Revelion din România, o să observaţi că se face multă risipă. Avem tendinţa să încărcăm masa şi să gătim foarte bine.
De aici vine şi rezultatul - mâncăm mai mult decât avem nevoie.Mâncarea în cantităţi uriaşe e unul dintre cei mai mari duşmani ai sănătăţii noastre. Organismul uman e un monument de eficienţă şi adaptabilitate. E foarte important să nu-l dereglăm, dar, din păcate, cu asta ne ocupăm aproape în fiecare zi.
Cea mai bună formulă pentru a slăbi e să mănânci puţin, să mănânci doar când ţi-e foame şi să faci multă mişcare.
Cele mai multe forme de cancer sunt provocate de dereglări ale metabolismului şi de sedentarism. Aici nu intră în discuţie bagajul nostru genetic.De fapt, această nelinişte şi această căutare a unei formule magice în ce priveşte slăbitul nu înseamnă decât faptul că nu găsim întotdeauna suficiente resurse de voinţă pentru a ne controla alimentaţia.
Sunt mulţi factori externi care ne perturbă, cel mai important e stresul activităţii zilnice. Trăim într-o lume competitivă care ne solicită să fim performanţi în domeniile în care activăm, asta înseamnă foarte mult stres.
E greu când ai o grămadă de responsabilităţi să fii atent şi la ce mănânci. Dar se poate. E adevărat că e nevoie de şi mai multă voinţă. Şi nu numai voinţă, dar şi un fel de izolare socială care e destul de greu de obţinut. Dacă se mănâncă mult în jurul tău e cu atât mai dificil să te abţii.Din aceste motive, slăbitul e o problemă atât de complicată şi nu se poate face decât cu multă atenţie şi cu mult efort.
Sportul are un rol esenţial în plafonarea poftei de mâncare, dar, iarăşi, sport înseamnă cel puţin o oră şi jumătate de trei ori pe săptămână de efort susţinut. Spor la slăbit!