5 motive care ar trebui să te convingă să votezi duminică!

Poate ţi-ai spus de multe ori că opţiunea ta nu contează. Un vot e un gest politic prea mic pentru a schimba ceva şi atunci ce valoare are ceea ce crezi tu, ce contează ce-ţi doreşti tu. Dar

16 MTUyLTEwMDAuanBn

Poate ţi-ai spus de multe ori că opţiunea ta nu contează. Un vot e un gest politic prea mic pentru a schimba ceva şi atunci ce valoare are ceea ce crezi tu, ce contează ce-ţi doreşti tu. Dar te înşeli. Nici nu realizezi cât de important e votul tău.

1. Nu te privi pe tine în raport cu mulţimea de candidaţi, cu numărul mare de votanţi şi cu numărul mare de oameni care încearcă să-ţi fure sau să-ţi anuleze votul. Priveşte-te în raport cu cei care vor vota la fel ca şi tine, iar opţiunea ta va avea un impact important în societatea noastră.

Pari singură înainte, dar după ce ai votat eşti alături de cei care au avut aceeaşi opţiune. Nu mai eşti singură şi vei fi luată în seamă.

2. Nu contează dacă ai votat pentru un candidat care pierde. În momentul în care ai ales înseamnă că susţii proiectele unui politician, crezi în viziunea lui şi ai credinţa că va schimba în bine societatea. Între tine şi acel candidat se stabileşte o legătură şi îl faci  responsabil în faţa ta. Dacă îţi înşală încrederea, votul tău viitor şi a tuturor celor pe care i-a dezamăgit îi vor închide cariera politică.

Au trecut 25 de ani de democraţie şi ai văzut mulţi politicieni scoşi în decor de votul alegătorilor. Câteva exemple: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Emil Constantinescu (a renunţat la o a doua candidatură), Corneliu Vadim Tudor şi alţii.

3. Întotdeauna un candidat bun primeşte o a doua şansă. Dacă ai încredere într-un politician şi acesta nu te dezamăgeşte, chiar dacă pierde, viitorul e de partea lui. Sunt atât de rari politicienii sinceri şi cinstiţi, încât caei care se pun în slujba alegătorilor se vor bucura întotdeauna de susţinere.

4.

Ar trebui să votezi pentru că votul este fundamentul societăţii democratice. E atât de puternic încât chiar şi dictaturile îl păstreaza la modul formal pentru a avea o legătură cu oamenii chiar dacă nesinceră. Votul, într-o democraţie e cel mai important gest care susţine dezvoltarea societăţii, e modul prin care oamenii se fac auziţi şi prin care schimbă ierarhiile.

5. Ar trebui să votezi pentru a nu te izola de comunitate, pentru a-ţi afirma independenţa, capacitatea de a lua decizii şi pentru a-ţi proiecta opiniile în societate.

Votul te face mai puternică şi mai responsabilă!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod