AVERTIZARE meteo: cod roșu de caniculă în cea mai mare parte a țării. Vezi harta zonelor vizate

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod roșu de caniculă în aproape toată țara pentru astăzi, 16 iulie. Iată cum va fi vremea mâine!
Astăzi, excepție fac numai câteva județe din estul și nord-estul Transilvaniei. În Maramureș, estul și nord-estul Transilvaniei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi între 35 și 37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.
 
 
 
În schimb, în restul țării, maximele vor urca până la 42 de grade, iar disconfortul termic va fi extrem de accentuat.
Pragul critic al indicelui temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea, temperatura nu va coborî sub 22 de grade, ceea ce înseamnă că ne vom confrunta din nou cu așa-numita noapte tropicală. 
 

Cum va fi mâine 

 
Pentru 17 iulie, ANM anunță că valul de căldura se va restrânge, urmând ca această restrângere să se întâmple treptat în restul țării în a doua parte a săptămânii. Codul portocaliu de miercuri vizează Maramureșul, Crișana, Transilvania și nordul Moldovei.
Va fi caniculă, maximele vor fi între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi, din nou, tropicală, cu maxime de 20 de grade. 
 
 
 
În schimb, în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sudul Transilvaniei și al Crișanei, valul de căldură va continua să fie intens. Temperaturile vor ajunge și la 42 de grade, excepție făcând litoralul cu 33-36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat în această zi.
Noaptea, temperaturile vor fi între 22 și 24 de grade.
 
Vestea bună este că urmează ca acest val de căldură să se reducă treptat în a doua parte a săptămânii.
 

16 Iulie 2024
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod