ATELIER PETALIA – flori cu poveste

Petalia va invita la un atelier de design floral cu tema Pomul de Craciun, duminica, 9 decembrie 2012, ora 11 :00-13 :00, la Ceainaria Joie de Vivre.
Designer: CARMEN BABOIAN


Materialele care se vor folosi in cadrul atelierul vor fi plante de sezon (ilex, crengute de brad, scortisoara, panglici colorate, felii de portocala, stelute de anason etc.). Totul se va lucra pe un schelet de burete, fiecare participant realizandu-si propriul pom de Craciun dupa model si sub indrumarea designerului.

Designerul CARMEN BABOIAN este absolventa a Facultatii de Nave si Inginerie Economica. De mai bine de doi ani, Carmen lucreaza cu florile si povestile care se creeaza in jurul lor.
A infiintat brandul Petalia si admira stilul Paulei Pryke pentru veselia culorilor si aromonia dintre flori.

Va invitam sa cititi cateva informatii despre povestea pomului de Craciun.

„Pomul de Craciun, asa cum il cunoastem noi astazi, decorat cu globuri in care se reflecta lumina scanteietoare a lumanarilor sau a instalatiei electrice, nu a fost dintotdeauna impodobit astfel. Podoabele cu care se decoreaza bradul de Craciun au evoluat si ele de-a lungul timpului. De exemplu, in locul modernelor instalatii de iluminat, cu beculete in tot felul de forme, care mai de care mai colorate si mai complexe, s-au folosit, pentru prima data abia pe la inceputul secolului al XVI-lea, de catre Martin Luther, lumanari asezate in inele din lemn, pentru a sugera copiilor sclipirile stelelor de pe cer.
In locul globurilor viu colorate si stralucitoare se foloseau, in trecut, merele sau nucile, figurinele cu diverse forme si culori, facute din aluat si coapte de brutari, acadele, margele si fasii din hartie colorata. Beteala, care a fost inventata in Germania, la inceputul secolului al XVII-lea, era pe atunci chiar din argint. Abia in secolul trecut s-a dezvoltat acest obicei. La noi obiceiul a patruns odata cu influenta germana, cand primii studenti romani au inceput sa mearga la studii la universitatile din Berlin sau Viena, si la curtea regala a dinastiei Hohenzollern, sosita in tarile Romane in 1866 unde printii si printesele au inceput sa impodobeasca bradul, obiceiul fiind imediat imitat de elita sociala bucuresteana.
Cantecul german de Craciun O Tannenbaum devine in limba romana O brad frumos, iar obiceiul impodobirii bradului patrunde in toate casele romanilor.”


Atelierul se adreseaza deopotriva incepatorilor si celor care au cunostinte despre flori.

Adresa Ceainariei Joie de Vivre: Str. Nicolae Paulescu nr. 61 (Cotroceni)

Cost atelier: 120 lei (include consumatie, flori si materiale, iar aranjamentul se va lua acasa la final)

INSCRIERI si DETALII despre atelier: 0723 270 430 • www.petalia.ro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod