Ingrediente pentru 5 portii:
300 g carne de miel fara os
frunze de tarhon, otet de tarhon
2 morcovi
100 ml smantana
2 radacina de patrunjel
100 ml frisca
2 catei de usturoi
un ou
1 ceapa rosie
o legatura patrunjel verde
1 lamaie
1 = chifla
faina, ulei, piper alb macinat
Pregatire:
Ceapa taiata marunt se inabuse in ulei, se adauga carnea de miel taiata
in cubulete, morcovii, patrunjelul si frunzele de tarhon tocate marunt.
Se sareaza, se pipereaza, se caleste putin, se stinge cu zeama de oase,
eventual cu apa si se fierbe.
Preparare:
Se amesteca smantana cu faina si se toarna in supa, ingrosand-o. Se
condimenteaza cu otet de tarhon, suc de lamaie si se fierbe.
Se adauga frisca fara a se fierbe. Se mentine calda pana la servire.
Se poate servi cu galuste de chifla: chifla se taie cubulete si se
prajesc, frunzele de patrunjel se toaca marunt. Se leaga compozitia cu
ou, se adauga putina apa, sare, piper macinat, se amesteca bine si se
lasa la odihnit. Din compozitie se formeaza galuste si se fierb in apa
sarata clocotita. Dupa ce au fiert se clatesc si se impart in cestiile
de supa, apoi se toarna supa calda, se decoreaza cu rondele de lamaie
si patrunjel verde deasupra.
> Articol
© Copyright:
Posteaza comentariu