Vedetele au admirat operele graficienei Eva Cerbu la expoziția de la Muzeul Național al Țăranului Român

Giulia Nahmany, Albertina Ionescu, Ileana Badiu, Diana Bart, Ilinca Obădescu, Nadina Câmpean, Andrei Nourescu, Lorena și George Buhnici s-au numărat printre vizitatorii expoziției Eva Cerbu de la Muzeul Național al Țăranului Român.  Vedetele au admirat operele graficienei Eva Cerbu, precum și creațiile vestimentare ale designerului Andreea Buga, cea care a imprimat grafica Eva Cerbu pe materiale textile - mătase, bumbac, in și bambus organic - ce au fost transformate în piese vestimentare deosebite, precum și încălțăminte sport, Carusel all the way, în colanorare cu Mihaela Glăvan, și plicuri din piele și bumbac, Carusel Bag, în colaborare cu Laura Olaru.

Unul din principalele puncte de atracție a fost lucrarea Evei Cerbu, Carusel. Grafica plină de culoare a fost imprimată pe panoul în dreptul căruia toți invitații s-au fotografiat. Opera grafică a Evei Cerbu, Carusel, reprezintă, de altfel, și numele colecției vestimentare semnată Andreea Buga. Lucrările de artă ale graficienei Eva Cerbu (1924 – 2008) vor putea fi admirate, la Muzeul Național al Țăranului Român din București până la data de 17 iulie.

Peste 250 de lucrări (desen, gravură, tehnică mixtă, ulei pe pânză), provenind atât din colecția artistei, cât și din colecții particulare, sunt expuse în Sala Tancred Bănățeanu.  La vernisajul expoziției a fost lansat și catalogul expoziției, “Eva CERBU – monografie”, publicat la Editura UNARTE și Editura ARGO. Textul critic este scris de Adrian Buga,  prefața de Yvonne Hasan, fotografiile lucrărilor sunt realizate de Victor Bortaș, iar conceptul grafic îi aparține lui Alexandru Braniște (SquareMedia).

În cadrul evenimentul de inaugurare a expoziției au luat cuvântul criticul de artă Adrian Buga, curatorul expoziției, Rado Gabriel, nepotul Evei Cerbu, Virgil Nițulescu – directorul Muzeului Național al Tăranului Român -, precum și artistul vizual Alma Redingler. La eveniment au luat parte peste 300 de persoane, printre care și regizorul de film Alexandru Solomon, producătorul de film Ada Solomon, Tova Ben Nun – directoarea Școlii Lauder, precum și Mălin Mălineanu, președintele Fundației Henry Mălineanu.
În perioada 2 iunie – 17 iulie, vor avea loc, săptămânal, în fiecare joi, de la ora 18.00, conferințe susținute de specialiști în domenii complementare artei grafice, iar sâmbăta, de la ora 11.00, studiouri de creație artistică dedicate copiilor.

Prin aceste acțiuni se dorește apropierea publicului larg spre artele plastice și să se creeze un cadru interactiv care să favorizeze, printr-o atmosferă deschisă și accesibilă, primirea unui flux de informație creativ între toate domeniile adiacente.

Programul conferințelor

9 iunie 2016, ora 18.00 -Contextul artei în lumea modei și fashion PR  - Noemi Meilman PR și Vicki Nicola vorbesc despre PR de artă și contextul artistic care determină alegerea unei opere de artă pentru crearea unei piese vestimentare.
 
16 iunie 2016, ora 18.00 - Fuziunea IT și Artă - George Buhnici, trend setter în tehnologie, prezintă noi aplicabilități ale artei prin tehnologie și, împreună cu Adrian Buga, critic și istoric de artă, integrează componente IT in artă.
 
23 Iunie 2016, ora 18.00 -Etichetă și protocol - Raluca Michailov, General Manager la BP Publishing Media, și Sandra Gătejan, Director de Protocol al Casei Regale Române, vorbesc despre protocol,  etichetă și unde se regăsește arta în categoriile luxului.

30 iunie 2016, ora 18.00 -Wear your Art - Style Consultant & Personal Shopper Irina Morkovits vorbește despre cum poți purta arta, cu ce o poți asorta și libertatea de a fi tu însăți, prezentare completată cu tendințele de machiaj 2016 Douglas.
 
7 iulie 2016, joi ora 18.00 -Ce înseamnă un shooting de succes - Ovidiu Buta vorbește despre cum poți transforma, printr-un styling spectaculos, o campanie de modă.

Stilistul va fi completat de fotograful campaniei ARGO by Andreea Buga, de hairstylist și make-up artist.  

Studiourile de creație Eva Cerbu

4 iunie, ora 11.00 - Spectacol de teatru – trupa Animate Pur Anima  - Spectacolul integrează lucrările Evei Cerbu și aduce împreună, prin tema aleasă, artele spectacolului, artele plastice și creația vestimentară.

11 iunie, ora 11.00 - Workshop de lucru manual - Workshop-ul pornește de la lucrarea grafică a Evei Cerbu, Carusel, ce este imprimată pe bumbac în laboratorul de creație Argo Art. Invitații vor realiza piese decorative inedite sub îndrumarea unei croitorese, din materiale potrivite vârstei copiilor.

18 iunie, ora 11.00 - Învață să reciclezi cu Patrula de reciclare - Este un workshop de reciclare a materialelor textile rămase în urma executării creațiilor vestimentare. În cadrul acestui studio se vor învăța tehnici de execuție creativă. Nimic nu se irosește, totul se folosește. Sub îndrumarea designerului Andreea Buga și a Patrulei de reciclare If Magic, copiii, părinții și bunicii vor realiza o serie de bijuterii unicat din resturile de textile imprimate cu grafica colorată și dinamică a Evei Cerbu.
Se vor acorda premii constând în rochițe cu imprimările lucrărilor Evei Cerbu, toate decorate cu bijuteriile executate la curs.

26 iunie, ora 11.00 - Atelierele de serigrafie - Acțiunea va relua tehnica folosită de Eva Cerbu pentru executarea serigrafiilor, a litografiilor și a xilogravurilor specifice creației artistei și va fi aplicată printr-un proces inovativ.

3 iulie, ora 11.00 - Atelier de bucătărit - In parteneriat cu un cofetar, se vor transforma caii lucrării Carusel în mici prijuturi de grafică comestibilă.