Oliver Peoples aterizeaza la Bucuresti, din L.A.

Născut  în West Hollywood, pe Sunset Boulevard, brandul de ochelari Oliver Peoples intră în portofoliul OPTIblu începând cu această primăvară. Cu atuurile geografice de origine, Oliver Peoples a adus de-a lungul timpului în colecțiile sale unicitatea culturală a orașului Los Angeles, de la elemente de modă, film, artă, muzică și până la stilul de viață degajat californian. Toate fac parte din ADN-ul acestei povești care a început la finele anilor ’80.

Și, pentru că orice poveste are un autor, Oliver Peoples înseamnă un autor colectiv, chiar cei care au achiziționat o colecție impresionantă de ochelari de vedere vintage. În pachetul cumpărat se afla și o rețetă prescrisă proprietarului ochelarilor, pe care îl chema Oliver Peoples.

 

Prima colecție originală Oliver Peoples a primit numele acestuia și ulterior și brandul a primit numele său. De la vintage și până la elementele futuriste, formele geometrice și culorile folosite de-a lungul timpului a fost o lungă călătorie, asupra căreia și-au pus amprenta toate schimbările culturalo-sociale prin care a trecut America până în prezent. Dar estetica vintage rămâne în continuare “inima” brandului.  
 
Unul dintre fondatorii Oliver Peoples este Larry Leight, născut și crescut în Los Angeles. Leight este optician și, după ce a terminat studiile, și-a început aventura în industria ochelarilor. Inspirația modelelor create de Leight vine tocmai din stilul său de viață: pasiunea pentru surf și călătorii.
Formele create de acesta au o filosofie aparte, care a influențat procesul universal al designului de ochelari.   Toți ochelarii Oliver Peoples sunt produși în atelierul din West Hollywood, sub atenta supraveghere a lui Leight.  

Detaliile sunt cele mai importante, regăsite în toate etapele creației, de la schiță și până la forma finită. Inovația și curiozitatea pentru tot ce este nou fac ca ochelarii Oliver Peoples să fie recunoscuți pentru lentilele cu polarizare superioară, realizate din materiale conscious care filtrează lumina și sunt protejate chiar și atunci când nu sunt purtate.   

O altă amprentă Oliver Peoples este aceea a atemporalității. Ochelarii devin iconici și sunt moșteniți din generație în generație.

Modelul O’Malley, purtat de Glenn Close în “Damages” este unul dintre hiturile Oliver Peoples, la fel ca și modelul 523 de ochelari de soare, purtat de Brad Pitt în filmul “Fight Club”.  

Campaniile de brand reflectă luxul lejer made în L.A. iar colaborările de brand au avut de-a lungul timpului asocieri relevante cu lumea modei (în parteneriat cu CFDA sau cu designeri precum Paul Smith sau Kris Van Assche), cu arta, fotografia și muzica, devenind un reper și totodată un trend maker.  

În 1987, Larry Leight a realizat o pereche de ochelari pentru Andy Warhol, purtați de artist pe coperta Vogue Germania.  În 1989, Time Magazine a realizat un material amplu despre povestea brandului. Iar în 2012, Oliver Peoples au reeditat ochelarii purtați de Gregory Peck în iconicul “Sa ucizi o pasăre cântătoare” cu ocazia aniversării a 50 de ani de la premiera filmului.

Acestea sunt doar câteva dintre poveștile Oliver Peoples, pe care vă invităm să le descoperiți alături de noi.  

Reputația construită de Oliver Peoples se reflectă și în relația cu partenerii internaționali. Ochelarii Oliver Peoples sunt vânduți în puține concept stores și alte locații exclusiviste din lume.  În România, modelele Oliver Peoples pot fi achiziționate din magazinul OPTIblu Feeria Băneasa, începând cu data de 1 aprilie.  Larry Leight a promis o “unique retail experience” și s-a ținut de cuvânt.