Un nou despreSpa.ro

La 9 ani de la lansare, portalul despreSpa.ro se relansează și îmbracă haine digitale noi. Mai moderne, mai rapide, mai actuale. Pentru că vrea să poată promova mai bine și mai eficient piața spa din România. Să comunice mai clar despre concepte de sănătate, stare de bine, relaxare la spa și prin activități wellness. În plus, să centralizeze informațiile pieței spa din România într-un site mai modern si mai accesibil.

În 2019, mai multe decât oricând, promotoarea despreSpa.ro, Ioana Marian, vrea să continue proiectul "România - destinație wellness"- o inițiativa care își propune să situeze România pe harta turismului wellness internațional. Motivația? Acest tip de turism, la nivel mondial, înregistrează creșteri enorme de la un an la altul (*).

Ideea proiectulului"România - destinație wellness" a fost ca, clienții spa, români sau străini, să fie întâmpinați, pe parcursul întregului circuit prin centrele spa din România care au aderat la proiect de experiențe spa unice în lume. Care sa nu mai poata fi trăite sau replicate în niciun alt centru spa din altă țară, deoarece pornesc de la istoria locului și de la ingrediente locale: plante, sare, argilă, nămol
Turiștii wellness străini vor avea ocazia, în cadrul sejururilor sau circuitelor spa să simtă România din această perspectivă: a bogățiilor cu care țara noastră a fost binecuvântată! Proiectul România - destinație wellness se desfășoară prin agenția de turism Travelle - wellness escapes.


Centrele spa & wellness participante înca din prima etapă a proiectului sunt: Afrodita SPA – Băile Herculane; Ana Aslan Health SPA – Hotel Europa Eforie Nord; Atasagon Detox & Well-being Center - Brasov;  Country SPA – Snagov; Forest SPA – Valcea; Iaki SPA – Mamaia; Imperia SPA Marina Regia Residence – Mamaia Nord; Septimia Resort - Odorheiul Secuiesc; SunGarden Golf & SPA Resort – Cluj; SPA Teleferic Grand Hotel – Poiana Brașov, Therme București; Tulip Beauty & SPA Rituals – Hotel Vega, Mamaia, Constanța.


În 2019, piața SPA din România este încă foarte mică, dar în creștere. Publicul este din ce în ce mai numeros, ceea ce obligă la creșterea calității serviciilor în spa. Românii care frecventează centrele spa sunt o categorie premium de clientelă - atât financiar, cât și din punct de vedere al culturii și preocuparilor.

Sunt oameni educați, cu un venit peste medie. Preponderent, ei au job-uri în diverse corporații.
În 2018, piața spa a crescut cu aprox. 10% față de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane Euro (in crestere cu 16,2% față de 2016), dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare ( exclusiv de relaxare - nu sunt incluse aici terapiile pentru slăbire - masaje anticelulitice sau alte terapii de slăbire).

Bali Temple este singurul și primul concept spa din Europa de Est amenajat după tradițiile hinduse, care respectă linia unui spa tradițional Balinez. Locația respiră un aer autentic și grație celor mai bune terapeute din Bali, decorurilor, mobilei organice, ustensilelor specifice ale unui spa, dar si templului masiv de rugaciune, toate aduse direct din Bali.
Pentru ca vizitatorul să aiba o experiență originală, senzorială, chiar în insula Bali unde relaxarea este cuvantul primordial plasat in mintea acestuia. La Bali Temple, poți experimenta ritualuri tematice și reinterpretări ale tratamentelor tradiționale: pachetele tematice "Eat Pray Love", "OM Swastiastu Bali", dar și terapii specifice "Ear Candle", masajul Ayurwedic și "Ratus" - un tratament special pentru doamne de rejuvenare a zonelor intime.

 

Turismul wellness internațional a crescut exponențial începând cu anul 2012. În 2013, turismul wellness internațional era de 439 miliarde USD, în 2015 crescuse deja la 583 de miliarde USD, în 2017 a fost de 639 miliarde USD și se estimează că în 2020 va ajunge la 808 miliarde USD. sursa: https://www.globalwellnessinstitute.org/.     
La nivel internațional, aproximativ 41% din turismul wellness este reprezentat de  turismul spa de relaxare.