Personal, prefer aceasta abordare din ambele planuri, care aduce beneficii superioare din punct de vedere al reailtatelor obtinute. In ceea ce priveste suprafata pielii, recomand frecvent peelingul chimic.
Acesta este o metoda de rejuvenare a fetei, avand rolul de a curata tenul, indeparteaza celulele moarte si de a stimula regenerarea pielii.
Sunt 3 tipuri de peeling, categorizate in functie de profunzime. Aceasta profunzime este aleasa conform gradului de afectare a pielii. Astfel se poate opta pentru unul superficial, mediu sau profund.
Cel mai frecvent, este indicat pentru estomparea ridurilor fine dar are un impact pozitiv si asupra celor mai profunde. Este de asemenea util si in tratarea acneei, a cicatricilor post acneice, a petelor hiperpiigmentare, a excesului de sebum dar si in cazul imbatranirii premature a pielii.
Peelingul superficial- mediu se poate efectua fara probleme sip e perioada verii , cu mentiunea ca trebuie utilizata o crema cu factor de protectie maxim si sa se evite expunerea la soare pe o perioada de 5 zile. Este cel mai bland , cu o recuperare facila. Nu afecteaza ritmul normal de viata.
Cel agresiv este contraindicat pe perioada verii. Acesta contine fenoli, care sensibilizeaza foarte mult pielea. Astfel, caldura excesiva si radiatiile UV au un rol iritant si exista riscul aparitiei petelor hiperpigmentare.
Se recomanda pentru abordarea ridurilor profunde, a urmelor pronuntate ramase pe fata datorita acneei. Rolul acestuia este de a regenera pielea si poate inlocui cu succes alte poceduri de lifting facial.
In concluzie, in abordarea superficiala a problemelor tenului recomand peeling-ul chimic, o procedura utila in functie de gradele diferite de afectare ale pielii. Este o procedura benefica, cu rezultate maxime in utilizarea impreuna cu terapii ca PRP, mezoterapie , fillere sau fire de lifting facial.
Dr. Andrei Gregorian, manager clinica Gregorian