Forma sprancenelor contribuie decisiv la expresia faciala si la simetria chipului. In functie de tipologia fetei, de particularitatile fiecareia in parte, trebuie sa alegem forma perfecta. Micropigmenarea vine in ajutorul nostru, fiind o procedura care nu afecteaza firele naturale ale sprancenelor, corectand atat forma, cat si tatuajele ratate sau foarte vechi. Alice Kohan, trainer-esteticianul de la academia de infrumusetare Alice Kohan ne spune cum putem obtine sprancene perfecte prin micropigmentare.
In ce situatii trebuie sa apelam la aceasta procedura de micropigmentare?
De micropigmentare avem nevoie daca sprancenele au devenit prea rare, prea scurte, putin vizibile, daca forma lor nu mai este cea pe care ti-o doresti, daca sunt inegale sau au parti care lipsesc, daca au fost pierdute integral din motive de sanatate sau accident, daca sunt afectate de semne sau cicatrici, daca te-ai saturat sa le tot desenezi in fiecare zi, daca nu mai ai timp, nici rabdare, ori ai inaintat in varsta, daca esti sportiva, proaspata mamica sau doar foarte ocupata, daca vrei sa arati bine de dimineata devreme pana seara tarziu.
Cate tipuri de micropigmentare exista?
Machiajul semipermanent, micropigmentarea, microblading-ul sau tatuajul cosmetic. Toate au scopul de a corecta, a evidentia si nu in ultima instanta, de a infrumuseta fizionomia. Micropigmentarea este o metoda de colorare a pielii prin tatuare, realizata cu pigmenti naturali, care se introduc in straturile superioare ale epidermei si care raman in piele o perioada de timp determinata, aceasta metoda fiind efectuata cu ajutorul unui aparat electric de tatuat.
Microblading-ul este o metoda manuala de reconstructie a sprancenelor, pentru realizarea careia se foloseste un instrument asemanator unui pix special, la care se ataseaza lamele fine, de diferite grosimi. Prin aceasta metoda manuala se pot crea in spranceana linii extrem de fine, asemenea celor naturale, de cele mai multe ori rezultatul putand fi chiar confundat cu o spranceana naturala.
Atat micropigmentarea cat si microblading-ul au nevoie de o sedinta de retus, la circa o luna dupa efectuarea procedurii.Cat timp dureaza procedura si cat se mentine rezultatul?
Nu se poate estima de la inceput cu maxima precizie cat timp culoarea va ramane la fel de intensa pentru sprancene tatuate. Depinde de tipul de piele, culoarea tenului, stil de viata, gradul de expunere la soare sau ultraviolete, culoarea aleasa, folosirea anumitor medicamente si starea generala de sanatate la fel ca si ingrijirea pielii. Majoritatea specialistilor si a persoanelor cu sprancene tatuate sunt de acord ca dureaza pana la 3-5 ani. Dureaza aproximativ 1.5 ore si aici luam in considerare completarea si citirea unui formular, prezentarea in detaliu a procedurii, consilierea si simularea prin desen direct pe spranceana, timpul necesar anesteziei, tatuarea sprancenelor (micropigmentarea).
Ce trebuie sa evitam dupa micropigmentare?
Trebuie sa mentinem ritualul de ingrijire recomandat de catre specialist.
Timp de cateva zile, tatuajul va fi ingrijit cu o crema speciala, care va ajuta la vindecarea completa. In caz ca transpiram, trebuie sa evitam sa ne stergem cu mana sau cu servetele umede. In caz contrar, intreaga imagine va fi distrusa.Este un procedeu dureros?
Nu, gratie cremei-anestezic pe care o folosim inainte de inceperea procedurii.
Cum evitam efectul de masca, daca decidem sa apelam la micropigmentare pentru sprancene, pentru buze si machiaj permanent?
Nu se poate vorbi despre efect de masca decat in cazul in care apelam la "specialisti" care "lucreaza dupa ureche". Cata vreme procedeul este efectuat in saloane de specialitate, de catre profesionisti, nu exista riscul unor greseli majore, care sa prejudicieze rezultatul final.
In ce constau si cat dureaza cursurile pentru micropigmentare in cadrul Academiei de Infrumusetare Alice Kohan?
Academia de Infrumusetare Alice Kohan va ofera atat serviciile de micropigmentare sprancene cat si cele de microblading la pretul de 600 Ron, ambele cu o sedinta de retus inclusa.