Multe femei considera ca dupa 30 de ani aparitia ridurilor este inevitabila, insa odata cu noile descoperiri din domeniul medical fiecare dintre noi poate sa arate si sa se simta tanara la aproape orice varsta! Peeling-ul cu diamante, procedura cosmetica cunoscuta si drept microdermabraziune, este deja preferata vedetelor, multumite de acest tratament rapid, eficace si minim invaziv de intinerire a tenului.
Eficienta peeling-ului cu diamante in a ameliora sau chiar elimina liniile fine si ridurile, in a micsora dimensiunea porilor si in a reduce superficial hiperpigmentarea, a facut ca acest tratament extrem de rapid sa devina a doua cea mai populara procedura cosmetica non-chirurgicala efectuata astazi in lume, dupa injectiile cu BOTOX. Domnul doctor Laurentiu Vladau, Specialist in Dermatologie si Venerologie in cadrul clinicii Hebra Dermatologie, explica beneficiile peelingului cu diamante si conditiile in care poate fi efectuata procedura pentru a obtine cele mai bune rezultate.
Pe la mijlocul a 20 de ani, procesul natural de imbatranire incepe sa modifice capacitatea pielii de a se regenera. Productia de colagen, fibre de proteine care ofera pielii sprijin structural, incepe sa incetineasca.
Elastina, proteina care ofera pielii elasticitate, suplete, incepe de asemenea sa se deterioreze. „Alterarea tuturor acestor elemente de sustinere a pielii permite ridurilor sa se formeze. In plus, fortele externe, cum ar fi expunerea la lumina UV, fumatul si expresiile faciale repetitive pot contribui si accelera fortele intrinseci, biologice, care cauzeaza imbatranirea. Astfel, ridurile, zone de piele subtire, incretita, pot aparea oriunde pe corp, dar adesea in zonele expuse frecvent la soare: fata, gat, maini, decolteu, si brate, fiind profunde sau mai superficiale, in functie de pozitia si cauza lor”, explica explica domnul doctor Laurentiu Vladau, Specialist in Dermatologie si Venerologie in cadrul clinicii Hebra Dermatologie.Persoanele care prezinta riduri sau linii de vârsta fine, ale caror piele este imbatranita sau a fost deteriorata de expunerea excesiva la soare sunt candidati ideali pentru peelingul cu diamante. Procedura poate fi utilizata, de asemenea, pentru a trata cicatrici provocate de acnee, pete de vârsta si liniile fine care pot fi prezente la exteriorul ochilor (laba gastii). Cel mai vizibile schimbari sunt observate in zona obrajilor, pe frunte si in zona din jurul gurii.
In plus, pe langa reducerea ridurilor, microdermabraziunea poate ajuta pentru a netezi si de a reduce diferite probleme, cum ar fi pigmentare, pete de vârsta, pete maro si melanoza.Procesul este foarte simplu: peelingul cu diamante exfoliaza stratul superior al pielii (epidermul). In acelasi timp, procedura stimuleaza productia de colagen, ajutând stratul mijlociu al pielii (dermul) sa sustina epidermul si sa accelereze procesul de reinnoire a celulelor pielii.
Pielea este formata din trei straturi diferite: epidermul (stratul exterior subtire, care reprezinta zona de contact dintre corpul nostru si mediul inconjurator); dermul (stratul de mijloc, format din tesut conjunctiv, care face pielea groasa, puternica si elastica; acest strat este suportul structural al pielii noastre); tesutul subcutanat (format din celule adipoase care ofera izolatie pentru corp si sprijin suplimentar pentru celelalte doua straturi).
Celulele epidermului (keratinocitele) sunt lipite de celulele dermului printr-un asa-numit strat de jonctiune care permite apei si substantelor nutritive sa mearga de la derm la epiderm. Pentru a forma o zona de contact mai mare, acest strat are multe cute si incretituri.
"Procesul de imbatranire, de asemenea, aduce schimbari in straturile dermice si subcutanate. Productia de elastina si colagen incetineste, ceea ce face dermul mai putin rezistent si elastic. In acelasi timp celulele de grasime din stratul subcutanat sunt mai putine si mai mici, oferind mai putin sprijin pentru straturile superioare. De aceea, pielea de pe fata incepe sa se deformeze si sa prezinte riduri”, spune domnul doctor Laurentiu Vladau, Specialist in Dermatologie si Venerologie in cadrul clinicii Hebra Dermatologie.
Cum se desfasoara peelingul cu diamante - Peelingul cu diamante reprezinta o exfoliere de profunzime si agresivitate variata, dirijata in functie de particularitatile tenului pacientului. „Procedura se realizeaza cu ajutorul unei piese de mana care exercita o presiune negativa la nivelul pielii care este “micro-bombardata” de cristale sau diamante de dimensiuni microscopice.
Ca urmare, celulele moarte de pe suprafata pielii sau “corneocitele” sunt detasate, iar odata cu aceste celule de suprafata sunt eliminate si particule straine pielii, excesul de creme, grasimile care blocheaza porii si adera de celulele stratului de suprafata a pielii si o impiedica sa se refaca uniform.Rezultatul unei singure sedinte este o curatare profunda, iar consecinta sedintelor repetate este o stimulare a ciclului de innoire natural al pielii care continua sa functioneze fara a fi “blocat” de mesaje negative de la suprafata incarcata cu diverse impuritati si celule moarte”, adauga domnul doctor Laurentiu Vladau, Specialist in Dermatologie si Venerologie in cadrul clinicii Hebra Dermatologie.
Nu in ultimul rand, pe langa imbunatatirea aspectului pielii, microdermabraziunea face, de asemenea, mai usor pentru produsele de ingrijire sa patrunda in straturile profunde ale pielii si ajuta la construirea de colagen, care confera acesteia aspectul tanar, luminos.