Modelator al frumusetii, dr. Athanasios Fragkos vorbeste deschis despre operatiile estetice, cu tot ceea ce implica aceste proceduri, de la motivele pentru care pacientii vin la specialist, pana la riscurile si beneficiile acestora.
Cat de riscante sunt operatiile estetice?
Cuvantul "riscant" trebuie analizat din mai multe puncte de vedere. Riscant pentru cine? Pentru medic? Sau pentru pacient? "Riscul" in intrebarea dumneavoastra poate fi aproape eliminat pentru ambele parti dupa o consultatie detaliata in care medicul este nevoit sa fie totodata si un bun psiholog. Cele mai multe probleme apar in principiu din cauza unei comunicari deficitare intre medic si pacient.
Principiul meu este ca tot ceea ce spui inainte sunt stiinta si cunostinta, iar tot ceea ce spui dupa sunt explicatii. Medicul trebuie sa isi cunoasca limitele , sa nu fie orgolios, sa stie sa asculte pacientul si nevoile lui ca sa poata sa aiba putere de decizie. Iar pacientul trebuie sa se adreseze mediciilor de specialitate , atestati profesional si sa inteleaga ca altceva este medicina si altceva este moda.
Care sunt principalele motive pentru care se apeleaza la operatiile estetice?
Oglinzile!!! De multe ori reflectez si zambesc la faptul ca daca nu existau oglinzile nu am fi existat si NOI ... e de alta parte analizand lucrurile mai in serios si in profunzime depistam ca oamenii care apeleaza la serviciile de specialitate sunt potentiali .... sau chiar pacienti! De multe ori afectiunea cu care ne confruntam in zilele noastre este un dezechilibru provocat de mai multi factori si se numeste vanitate.Spre exemplu cum obisnuiesc sa spun , un nas cu personalitate mai mare decat personalitatea fiintei care il poarta sau niste buze inexistente, un defect congenital corporal sau facial sau semne vizibile cauzate de imbatranire fiziologica in combinatie cu viata sociala de astazi , statutul si cultura fiecaruia pot dauna creeand suferinte si complexe psiho somatice ajungand la probleme mult mai grave. De aceea, sustin ca preventia este mai importanta decat rezolvarea.
Pacientii vin cu o cerinta specifica (sunt influentati de anumite vedete) sau se lasa pe mana medicului specialist?
In specialitatea noastra intalnim zilnic oameni din ambele categorii mentionate in intrebarea dumneavoastra.
Dar asa cum deja am de mai multe ori este foarte periculos sa asociem medicina cu moda , actul medical cu star sistem . Medicul trebuie sa fie un soldat al stiintei lui si sa nu cedeze provocarilor.Consider ca fiecare medic isi merita pacientii.Apartin categoriei de medici care isi aleg pacientii si nu pacientul pe medic.Medicina este una, medicii sunt multi!!Care este procedura din medicina estetica cea mai ceruta in acest moment?
Cand vorbim de medicina estetica, in principiu ne referim la tratamente non-chirurgicale , injectabile si minim invazive. Ma simt nevoit sa precizez ca "cerinta" de multe ori trimite gresit la "ce se poarta" , lucru periculos care trebuie evitat de noi medicii.Medicina in general cu atat mai mult, cand este vorba de estetica impune seriozitate, profesionalism si personalizarea cazului. Asa ca este normal ca cerintele de fiecare data sa fie diferite. Pana acum am reusit cu ajutorul procedurilor deja cunoscute sa rezolvam treimea superioara si medie a fetei. In sfarsit, insatisfactia noastra si a pacientilor pentru treimea inferioara si conturul fetei are rezolvare cu fire de noua generatie PDO lift.Este o inovatie in medicina estetica si o evolutie pentru chirurgie plastica, un tratament de "lifting" directionat prin producerea colagenului si elastinei cu firele PDO, care vine sa completeze toate procedurile non-chirurgicale si chirurgicale de specialitate de pana acum.
Cat pentru regiunea gatului ...? Rezultatele sunt spectaculoase!Cum stam la capitolul turism medical?
In ultimii ani un fenomen care a luat amploare in general si nu numai in Romania este turismul medical. Acest fenomen exista si in anii precedenti cu singura diferenta ca se facea pe cont propriu si nu se negocia profesionalismul si experienta medicului specialist. Din nefericire in zilele noastre au preluat controlul intermediarii si agentiile de turism cu unicul scop ... Castigul! Ei preseaza si impun in final medicului sa devina un fel de angajat de al lor. Bugetul este mic , conditiile sunt in defavoarea institutiilor si cadrelor medicale , concurenta creata pare mare, iar in final singurul care sufera este pacientul. Personal nu sunt de acord cu acest gen de "turism medical". Relatia dintre medic si pacient trebuie sa fie directa. Medicina nu poate fi intermediata si nu poate intra intr-o banda rulanta.
Barbatii vin la estetician sau doar femeile apeleaza la bisturiu?
Timpul nu se uita la sexul oamenilor! Pot spune ca de multe ori este mai bland cu sexul masculin.In general tot ce este valabil pentru femei este si pentru barbati.In anii precedenti, majoritatea barbatiilor care recurgeau la interventii estetice o faceau la indemnul partenerelor.
A fost si inca reprezinta , desi nu ar trebui, un subiect tabu. Am declarat de mai multe ori si ma repet, cu cat o societate este mai civilizata si mai dezvoltata economic, cu atat disproportia dintre numarul femeilor care apeleaza la proceduri de specialitate si cel al barbatiilor este mai mica. Suntem pe drumul cel bun, dar inca mai avem!
Posteaza comentariu