Marirea sanilor: mituri versus realitate

Marirea sanilor este una dintre cele mai frecvente proceduri estetice cerute in cadrul clinicilor de estetica.

Cu toate acestea, cat de mult stii despre aceasta procedura? Haideti sa lamurim cateva dintre miturile pe care poate deja le-ai auzit!

1. Siliconul nu este un material sigur pentru sanatatea


In realitate, este foarte probabil ca tu sa folosesti silicon in viata de zi cu zi. Pe langa implanturile mamare este utilizat in multe alte dispozitive medicale precum: pacemaker, valve cardiace artificiale, proteze pentru articulatii si captusirea protezelor dentare. Este utilizat pentru confectionarea suzetelor si biberoanelor, a jucariilor si a protectiilor impotriva caderii pentru mersul pe bicicleta.

Are si un raspandit uz casnic in confectionarea ustensilelor de gatit si a electronicelor. Mai avem, de asemenea, si produse precum gel de dus, sampon si alte produse de ingrijire personala cu silicon in compozitie. Siliconul este un material care nu generaza alergii si poarta amprenta de nontoxic.

Verdict: FALS! Siliconul este cel mai potrivit material cu o compatibilitate biologica maxima.

2. Implanturile mamare se rup / perforeaza usor
 
Pentru a fi aprobate spre a fi folosite, producatorii implanturilor fac numeroase teste in ceea ce priveste rezistenta acestora. In timpul probelor, implanturile sunt supuse unor forte de 25 de ori mai mari decat cele care actioneaza frecvent asupra ta.

Activitatile de rutina, precum sportul si examinarile medicale, pot fi efectuate fara probleme. Cu o monitorizare adecvata implanturile pot rezista pana la zeci de ani. Singurele probleme care pot aparea sunt cele legate de factori anatomici cum este lasarea sanului in urma imbatranirii, alaptarii sau sarcinii.

 Verdict: FALS. Implantul este conceput astfel incat sa ramana o perioada cat mai indelungata in corpul tau.

3. Implanturile mamare pot cauza cancer,  lupus sau artroza reumatoid

Asa cum am mentionat mai sus, siliconul nu cauzeaza alergii, este un material sigur cu care venim in contact zilnic.

S-au realizat numeroase si riguroase studii in urma carora nu s-a gasit absolut nicio corelatie intre implanturi si orice afectiune medicala.

Verdict: FALS!
    

4.Implanturile mamare genereaza asimetrii si un aspect fals
 
Majoritatea pacientelor supuse aceastei proceduri s-a declarat multumita de rezultate, iar in multe cazuri asteptarile le-au fost intrecute. Secretul consta intr-o buna comunicare cu chirurgul plastician, in care pacienta sa isi exprime dorinta asupra rezultatului final si medicul sa informeze asupra posibilitatilor clinice. De asemenea, exista implanturi atat anatomice (care respecta aspectul normal al sanului), cat si rotunde (care dau un “boost” de volum).

Verdict: FALS!


Miturile in ceea ce priveste insertia implanturilor mamare sunt cu mult mai multe si in mod frecvent descurajeaza in mod eronat potentiale doritoare.

Cel mai recomandat este sa discutati impreuna cu un specialist orice intrebare aveti in legatura cu acestea

 


Dr. Andrei Gregorian, Manager Clinica Estetica