Lifting-ul la nivelul coapselor consta in ascensionarea tesuturilor de la nivelul coapselor, mai ales a zonelor posterioane si interne, iar excesul de tegument este excizat ramanand o cicatrice in zone inghinala si/sau santul subfesier.
Aceasta operatie se adreseaza pacientilor care prezinta o mare laxitate tegumentara in regiunea interna a coapselor, dar se aplica si pentru fetele anterioare si posterioare ale coapselor. Se aplica atat la femei cat si la barbati. Rezultatele sunt cu atat mai bune cu cat laxitatea tegumentara este mai redusa.
Operatia se desfasoara sub anestezie generala si poate fi asociata cu lifting-ul altor zone, cu lipoaspiratia sau lipectomia.
Cat dureaza recuperarea?
Recuperarea dupa operatie se face in 12-14 zile, interval pana la care majoritatea firelor de sutura vor fi scoase. Dupa aceasta perioada pacientul va putea spala zona cu apa calduta si sapun fara sa grabeasca indepartarea eventualelor cruste.
Dupa ce toate crustele au cazut se pot folosi produsele de modelare cicatriceala, cu aplicatie a la long. Eforturile fizice mai intense, daca este cazul, pot fi reluate dupa 5-6 saptamani. Este foarte important ca pacientul sa respecte indicatia de a purta garmentul elastic 2 luni postoperator.
De asemenea sunt indicate sedinte de masaj manual sau erdermologic pentru a obtine rezultate cat mai uniforme.
Care sunt contraindicatiile metodei?
Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.
Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicala. Pacientul trebuie informat de felul cicatricelor reziduale postoperatorii, va trebui sa inteleaga ca va ramane cu ele pentru tot restul vietii si sa consimta la aceasta.
Trebuie sa stie si ca apare uneori necesitate corectiei acestora, corectii care pot fi facut dupa 6 luni de la operatie.
Care sunt riscurile operatiei?
Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta, etc. Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari locale.
Cum va arata cicatricea postoperatorie?
Cicatricele vor fi dispuse cu preponderenta in regiunea inghinala, la limita dintre pielea regiunii interne a coapsei si regiunea vulvara sau perineala.
Daca se ascensioneaza si fetele anterioare ale coapselor atunci cicatricea poate merge si anterior in regiunea pubiana, prelungindu-se uneori catre laterale, intr-o regiune care poate fi ascunsa de slip (similara cicatricilor dupa abdominoplastie).
In cazul ascensionarii tesuturilor regiunii posterioare a coapselor atunci cicatricea se va prelungi posterior si va fi 'ascunsa' in santul subfesier. Daca excesul tegumentar este foarte mare, cicatricelor descrise anterior le vor fi asociate o alta cicatrice verticala, care va fi pozitionata pe fata interna a coapsei.
In ce constau ingrijirile postoperatorii?
Imediat dupa operatie va trebui sa urmati un tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic obligatoriu pentru aproximativ 1 saptamana.
Dupa extragerea materialului de sutura este nevoie sa folositi produsele pentru modelarea cicatricelor mentionate si mai sus. Acestea se aplica o data sau de doua ori pe zi, cu masaj local, strict pe cicatrice. Pentru restul tegumentelor este indicat sa folositi o crema imbogatita cu vitamina E.
Din a doua saptamana postoperator puteti incepe endermologia, mai intai pe garmentul elastic iar apoi, din a 4 a saptamana, pe costumul special endermologic. Intensitatea masajul va fi ajustata astfel incat sa fie sub limita durerii.
Pretul interventiei este de: 2000 - 4000 euro; Clinica Dr. Florin Daniel Juravle
Posteaza comentariu