Laxitatea tegumentara poate apare la orice nivel, inclusiv la nivelul bratelor. In aceasta zona este foarte evidenta si suparatoare. Laxitatea tegumentara apare in jurul varstei de 40 de ani; se trateaza si se previne prin masaj si exercitii fizice. Au aparut de curand metodele de a trata si preveni instalarea acestei laxitati si anume tehnici de laser terapie.
Cu cat inaintam in varsta cu atat aceasta va fi mai accentuata si va necesita o corectie chirurgicala. Interventia presupune ascensionarea si excizia excesului tegumentar de la nivelul bratului, printr-o incizie care va fi plasata in axila. Aceasta incizie, in unele cazuri, va fi asociata cu o alta, dispusa in axul longitudinal al bratului, si care va fi pozitionata pe fata interna a acestuia. Operatia se desfasoara sub anestezie generala pentru un confort cat mai bun pentru pacient. Se poate face atat la femei cat si la barbati.
Care sunt ingrijirile postoperatorii?
Imediat dupa operatie trebuie sa ramaneti in clinica 24 de ore sub supreveghere medicala. A doua zi veti fi externat si va trebui sa urmati un tratament antibiotic, antiinflamator si antialgic pentru 5-7 zile. Firele de sutura vor fi scoase pana la 12 zile si apoi puteti spala zona cu apa si sapun.
La fel ca si in celelalte interventii de remodelare corporala, si in cazul liftingului de brate este obligatoriu a purtati fasa elastica prescrisa de chirurgul dvs. De asemenea masajul este bine venit si trebuie inceput chiar din a 2 a saptamana postoperator. Cicatricele trebuie masate cu produsele speciale pentru remodelare cicatriceala, cel putin 6 luni.
Cat dureaza recuperarea?
Miscarile bratelor pot fi reluate treptat cu exceptia ridicarii lor deasupra nivelului umerilor; aceasta miscare trebuie reluata cat mai tarziu posibil (dupa 3-4 saptamani). In momentul in care bratul este ridicat deasupra capului cicatricea postoperatorie se va lati, existand riscul ca aceasta sa se lateasca tot mai mult pe parcursul celor 6 luni de evolutie. In aceste conditii utilizarea plasturilor cu silicon este mai mult decat binevenita.
Care sunt contraindicatiile?
Deoarece aceasta interventie este de anvergura, este nevoie de anestezie generala. Bolile grave cardiopulmonare la care exista risc anestezic reprezinta o contraindicatie pentru aceasta operatie.
Bolile grave dermatologice, infectioase, casexiile si diabetul zaharat sunt de asemenea contraindicatii pentru efectuarea unei astfel de interventie chirurgicale. Pacientul trebuie informat de felul cicatricelor reziduale postoperatorii, va trebui sa inteleaga ca va ramane cu ele pentru tot restul vietii si sa consimta la aceasta.
Trebuie sa stie de asemenea ca apare uneori necesitate corectiei acestora, corectii care pot fi facut dupa 6 luni de la operatie.
Care sunt riscurile operatiei?
Imediat postoperator exista riscuri de infectie, dehiscentei plagii, sangerari masive, inflamatie importanta, etc. Riscurile la distanta sunt reprezentate de cicatrizarea patologica si denivelari locale.
Interventia costa intre 2000 - 2500 si se poate face in Clinica Dr. Florin Juravle.
© Copyright:
Posteaza comentariu