Liftingul buzei superioare: o solutie permanenta

Volumizarea si reconturarea buzelor este in top cereri proceduri in cabinetul de estetica. Modificarile aduse acestei zone sunt printre cele mai spectaculoase si schimba in mod evident si imediat trasaturile fetei. Buzele voluminoase au fost considerate inca din Antichitate un simbol al senzualitatii si al feminitatii.

Astfel, sunt cunoscute 2 variante majore de volumizare:


1.    Prin injectarea de fillere cu acid hialuronic
2.    Prin aplicarea de silicon la nivelul buzelor

Daca, prin prisma primei variante, acidul hialuronic se resoarbe (ceea ce il face sa fie si mai usor de manageriat), nici aplicarea de silicon nu s-a dovedit o solutie cu adevarat permanenta.

De ce o solutie permanenta?

Sunt persoane care au ajuns la un nivel da satisfactie in ceea ce priveste rezultatul procedurii estetice si nu mai doresc modificari ulterioare.
Exista pacienti carora intepaturile repetate le sunt incomode, indiferent de cat de mult isi doresc o procedura anume.
Unii pacienti sunt predispusi mai mult sa dezvolte vanatai, indiferent de masurile de precautie adoptate de medici.


   
Care este aceasta solutie permanenta?

Solutia pentru problemele enuntate mai sus este reprezentata de liftingul chirurgical al buzei superioare. Este o procedura de ultima generatie, practic inexistenta acum 2 ani in cadrul cerintelor pacientelor.

In ultima vreme,  din ce in ce mai multe persoane se arata interesate de aceasta procedura in mod direct, fara a apela in prealabil la solutii injectabile.

Liftingul buzei superioare era considerat in trecut ca parte componenta a liftingu-lui facial efectuat persoanelor in varsta. Cu trecerea timpului, procedura a fost adaptata astfel incat sa poata fi folosita de sine statator pacientelor tinere, care doresc o imbunatatire a aspectului buzelor.
 
In ce consta?


In primul rand, este necesar consultult medical.

Doctorul specialist in medicina estetica va determina daca interventia este oportuna asupra pacientei.
Se efectueaza sub anestezie locala si nu dureaza mai mult de o ora.


Ulterior, se decupeaza o portiune de piele situtata imediat sub nari si pielea restanta se va sutura. Astfel, se va produce o tractiune care va ridica conturul buzei superioare iar aceasta va capata un aspect liftat, mai plin si mai bine conturat.
Se poate face si in paralel cu rinoplastia (modelarea nasului), avand astfel rezultate superioare.
De asemenea, conturul exciziei de piele poate fi manipulat astfel incat sa se poata obtine rezultate cat mai individualizate.
Postoperator, majoritatea pacientilor nu necesita medicatie impotriva durerii.

Totusi, pentru a limita inflamatiile si a evita posibile infectii se prescriu antiinflamatoare si antibiotice.

In ceea ce priveste recuperarea, pana la 3 zile pacientul va resimti o usoara senzatie de “tinere” la nivelul buzei superioare iar inflamatia poate dura pana la 2 saptamani. Ulterior, rezultatul devine permanent.

Liftingul buzei superioare a aparut si din evolutia cerintelor pacientilor, care doresc proceduri estetice cu rezultate din ce in ce mai rafinate si mai individualizate. Si asta, intrucat in prezent nu doar tehnologia evolueaza, ci si cerintele consumatorului de servicii estetice. In acest sens, noi tehnici se dovedesc din ce in ce mai eficiente si dau un control atat clinicianului cat si pacientului in privinta celor mai mici detalii privind aspectul fizic.


Dr.

Andrei Gregorian, Manager clinica estetica