Poti miza pe hidroterapie. Care sunt beneficiile acestui tip de terapie? "Ele depind de temperatura apei, de gradul de imersie (tot corpul sau doar anumite regiuni din corp), de tipul apei (simpla sau minerala/termala)", spune doctor balneolog Suzana Pretorian de la Danubius Health Spa Resort Sovata.
Iata ce si cum poti obtine daca alegi sa te imbaiezi in apa sarata a Lacului Ursu. Afla ca in apa, greutatea corpului este mai mica (fiind sarata este si mai mica decat in apa simpla) si astfel miscarile sunt mult usurate.
Tot la Sovata, ai parte de suprize dintre cele mai faine. Temperaturile diferite pe verticala ale apei din Lacul Ursu (25 grC la suprafata, 30 grade la jumatatea superioara a corpului, si pana la 40 grade in jumatatea inferioara a corpului imersat adica la 1,5-2 metri adancime) au efect de gimnastica vasculara, cu activarea circulatiei, si in paralel, efect protector la nivelul capului prin stratul de apa mai rece de la suprafata – nivelul gatului, cu atenuarea senzatiei de picioare grele data de edemele gambiere prin statul prelungit pe scaun si in masina. Suna bine, nu-i asa?
Si vestile bune nu se termina aici. Pentru ca, apa din Lacul Ursu are un continut ridicat de sare (pana la 200 gr/litru), iar temperatura sa crescuta are un efect intens antiinflamator la nivelul articulatiilor si al muschilor. Mai exact, durerile articulare si contracturile musculare dispar, dermatita atopica dispare sau se reduce, pe cand eczemele cronice si psoriazisul cutanat se reduce. Si inca ceva: apa sarata a Lacului Ursu are efect de reglare endocrino-metabolica prin continutul de sare, minerale si substante organice (vitamine, biostimuline, hormoni estrogen si progesteron human-like cu efect de stimulare a fertilitatii feminine). Mai multe detalii despre efectele benefice ale terapiei cu apa pe www.danubiushotels.ro.