Epilarea definitiva - remediu impotriva foliculitei inghinale

Foliculita inghinala este una dintre problemele cu care se confrunta majoritatea femeilor din Romania. Motivul? Firul de par negru si gros, care de multe ori nu poate penetra pielea, crescand in stratul adanc al epidermei. Sebumul acumulat din aceasta cauza produce iritatia pielii, manifestata sub forma de mici puncte rosii. Netratata, foliculita devine dureroasa si poate lasa chiar cicatrici.

Aceasta afectiune a pielii este favorizata si de utilizarea excesiva a lamei de ras sau de epilarea cu ceara, pentru ca aceste doua metode de eliminare a parului nedorit agreseaza pielea, rup firele de par si permit regenerarea rapida a foliculilor pilosi. Mai mult, pot raspandi infectia la nivelul intregii zone tratate.

„Cea mai periculoasa metoda de epilare este cea cu ceara refolosita, deoarece poate duce la aparitia de pustule, de mici bubite, care sunt date de un microb remanent in acea ceara.

De asemenea, si epilarea cu lama este periculoasa, deoarece poate duce la foliculita – radacina firului de par nu este eliminata si ea se poate infecta. Epilarea cu crema, cu ceara de o singura intrebuintare sunt cele mai sigure, deoarece nu cauzeaza infectii“, a explicat medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu.

Sfaturi de epilare in zona inghinala

- Daca razi parul, scurteaza intai firele lungi cu masina de tuns. Astfel vei indeparta mai usor parul din zonele sensibile, lama nu se va incarca atat de des, iar intregul proces va dura mai putin;
- Daca folosesti un epilator, pielea trebuie sa fie uscata, pentru a evita iritatiile post epilat;
- Inainte de epilarea inghinala, pielea trebuie neaparat exfoliata, pentru a indeparta celulele moarte si a scoate la suprafata firele crescute sub piele.

Iti poti exfolia pielea si cu remedii naturiste, folosind zat de cafea, zahar sau malai amestecat cu miere;
- Foloseste o lama noua de fiecare data cand te epilezi inghinal, pentru a evita iritatiile;
- Aplica o crema speciala de ras, potrivita cu tipul tau de piele. Evita sapunul la epilat, pentru ca acesta irita pielea sensibila din acea zona;
- Aplica intotdeauna o crema hidratanta dupa epilare;
- Nu folosi lama de ras dimineata, cand pielea este umflata in general, si evita sa porti lenjerie intima din materiale sintetice imediat dupa epilare, pentru ca irita pielea. Alege lenjeria din bumbac.
- Daca ai firul de par negru si gros si pielea foarte alba, este posibil sa fii predispusa foliculitei. Incearca o sedinta de epilare definitiva.

In functie de cat de extinsa este zona pe care vrei sa o epilezi, epilarea inghinala poate fi de mai multe feluri si anume:

- normala – epilarea clasica ce presupune indepartarea firelor de par care depasesc linia slipului;
- totala – epilarea care depaseste linia slipului, incluzand si partea superioara a zonei pubiene;
- french – epilarea totala a zonei pubiene (eventual cu exceptia unei mici portiuni).

Nu include parul interfesier;
- braziliana –presupune indepartarea totala a parului pubian, inclusiv din zona interfesierilor.

Epilarea definitiva este remediul impotriva foliculitei din zona inghinala. Sunt necesare circa 8 sedinte de epilare, care dureaza in jur de 15 minute, pentru un epilat partial sau total si in jur de 30 de minute, pentru un epilat de tip brazilian. Tratamentul nu este dureros, are rezultat de la prima sedinta si elimina firele de par care predispun pielea la foliculita.

Epilarea definitiva actioneaza astfel: lumina intens pulsata (IPL) este condusa catre radacina de culoarea firului de par, iar radacina este distrusa, pentru a nu mai da nastere la noi foliculi de par. Firele deteriorate de la caldura aparatului nu mai reapar.

Centrele No+Vello ofera testarea gratuita a epilarii definitive cu IPL si are un pret fix si unisex de doar 30 eur pe zona pe sedinta.