Cum sa ingrijesti corect tenul sensibil

Tot mai multe persoane au o problema reala privind sensibilitatea pielii si acuza frecvent discomfort manifestat prin roseata, furnicaturi sau chiar arsuri. Cand vorbim despre pielea sensibila, ne referim la pielea reactiva, fragila sau alergica. Toate aceste probleme pot aparea odata cu aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive, influentate si de stres sau consumul de alimente condimentate. Dar sa nu uitam si de factorii de mediu, care influenteaza agresiv si au actiune daunatoare asupra pielii.

Primul pas, poate cel mai important pentru ingrijirea zilnica, este etapa de curatare a tenului. Trebuie efectuata atat dimineata, cat si seara,  pentru a elimina impuritatie provenite din mediul extern, machiaj, toxinele eliminate de piele sau sebum. Produsul demachiant trebuie sa aiba un PH de 5,5, care sa nu distruga filmul hidrolipidic al pielii si care sa nu contina ingrediente petrochimice, sapun, parfum si formulele pe baza de alcool.

Al doilea pas, la fel de important, este ingrijirea de dupa curatare, ce are ca obiectiv sa protejeze si sa mentina hidratarea in timpul zilei, iar pe timp de noapte, sa hraneasca si sa regenereze celulele pielii.

„Pe langa ingredientele care mentin hidratarea pielii si stimuleaza regenerearea celulara, produsele de ingrijire trebuie sa contina si ingredinete recomandate pentru ingrijirea acestui tip de piele.

Un bun exemplu poate fi extractul de musetel, coacazele negre, uleiul de jojoba sau rodia. Sunt ingredinte care au efect calmant si reparator, atenueaza inflamatiile si regleaza circulatia periferica. Tototdata, crema de zi ar trebui sa contina factor de protectie solara, deoarece o piele sensibila este mai predispusa la inrosiri si inflamatii”, spune Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania .

Nici exfoliantii agresivi nu sunt o alegere sanatoasa pentru tenul sensibil. Mai ales cei sub forma de solutii, deoarece au molecula mica.
Acestea tinde sa penetreze adanc pielea sensibila si provoaca reactii negative. La fel se intampla si in cazul peeling-urilor de tip scrub, deoarece folosesc particule abrazive care pot distruge bariera naturala a pielii.