Trecerea timpului și expunerea la soare creează procese oxidative intense în piele și determină eliberarea radicalilor liberi de oxigen, care sunt extrem de dăunători. În urma acestor reacţii, membranele celulelor se rup, fibrele de colagen și elastină se distrug, iar apa se pierde. Ca efect, pielea devine sensibilă la factorii de mediu și ramâne uscată, ridată sau ternă. Biorevitalizarea este un procedeu inovator de reîntinere și hidratare a tenului, prin combaterea stresului oxidativ și densifierea reţelei de colagen si elastină.
Aceasta se realizează prin stimularea generată de acidul hyaluronic si are ca efect asupra pielii o capacitate mai mare de reţinere a apei.Biorevitalizarea este recomandată de medicii specialiști ca fiind o soluție rapidă, naturală și cu avantaje pe termen lung. Intervenția constă în introducerea pe cale intradermică a unor substanțe biologice, capabile să inducă o biorevitalizare a dermului pentru contracararea și reducerea efectelor îmbătrânirii și fotoîmbătrânirii cutanate.
Este recomandată pentru estomparea completă a ridurilor superficiale si medii, reducerea ridurilor profunde, laxitate cutanată ușoară și moderată, cicatrici postacnee, alopecie localizată, vergeturi, atrofie cutanată sau pentru eliminarea și albirea cearcănelor."Procedura este utilizată în cazul în care pielea are nevoie de hidratare, estomparea ridurilor și recăpătarea unei culori uniforme. Deși intervenția durează aproximativ treizeci de minute, efectul este vizibil pe termen lung.
Avantajul major este că biorevitalizarea pielii nu îmbunătățeste pur și simplu aspectul exterior, ci și restabilește mediul interior, încetinind procesul de îmbătrânire.” a declarat dr. Pascal Dameh, medic în cadrul My CliniQ.Ședintele de biorevitalizare de la My CliniQ aduc un aport consistent de aminoacizi vitali de tipul glicinei, lizinei, prolinei şi leucinei și refac densitatea și elasticitatea tegumentului, prin introducerea difuză a acidului hyaluronic.
Procedura este nedureroasă, iar rezultatele se observă din ziua următoare. Aceasta poate preveni si trata eficient nu doar tenul, ci și tegumentele afectate de pe gât, decolteu, coapse sau brațe, zone care sunt expuse frecvent factorilor nocivi.