1. Hidraratea este cheia
În timpul zilelor fierbinți de vară, pielea va pierde rapid apa prin transpirație, deci este important să rămâi bine hidratată chiar înainte de a pleca în concediu. Bea multe lichide și utilizează creme și produse pe bază de apă. Există măști și tonere care îți vor oferi cea mai bună hidratare a pielii și pe care le poți folosi zilnic. Nu uita să verifici eticheta fiecărui produs și alege-le pe cele care au ingrediente ușoare și respirabile precum silicon și glicerină.
2. Folosește o protecție solară cu ingrediente naturale
Cu atâtea tipuri de produse pentru protecţie solară nu e de mirare că mulţi dintre noi ne pierdem răbdarea când ajungem la raionul de cosmetice şi trebuie să alegem un produs. Produsele de protecţie solară nu ar trebui să conţină: alcool etilic, parabeni, coloranți sintetici, alergeni sau parfum. Aceste substanţe pot cauza alergii, iritaţii, eczeme şi dermatite şi au potenţial cancerigen. Trebuie să le considerăm preparate cu ingrediente de calitate doar pe cele certificate organic, care provin din natura curată şi care aduc doar beneficii corpului nostru.
Emulsia pentru protecție solară cu ulei de argan BIO protejează pielea de radiațiile solare UVA/UVB și asigură o bronzare uniformă. Ajută la prevenirea arsurilor solare și îmbătrânirea prematură a pielii. Conține ulei de argan BIO, bogat în acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, ce ajută la regenerarea pielii, la intensificarea procesului de bronzare și catifelează pielea. Este rezistent la apă.
3. Poartă pălărie și ochelari de soare
Pălăriile și ochelarii de soare nu sunt numai niște accesori de vară care să îți completeze perfect ținuta vaporoasă. Ele protejează, de asemenea, pielea delicată de pe față, din jurul ochilor, gâtul și umerii de la supraexpunerea la soare. Îmbrăcămintea și pălăriile oferă un factor de protecție la ultraviolete (UPF – Ultraviolet Protection Factor). Cele mai multe haine de vară au un UPF de 10 sau chiar mai mult, ceea ce echivalează cu SPF 30. Așa că, nu renunța niciodată la aceste accesorii chic, dar indispensabile!
4. Nu uita de produsele de după expunerea la soare
Lotiunile și gelurile după-soare sunt esențiale pentru a ajuta la rehidratarea pielii stimulând procesul de reparare. Produsele cu menta pot ameliora durerea unei arsuri solare deoarece au proprietăți liniștitoare și de răcire.
Gelul pentru calmarea iritatiilor cu mentă BIO Kräuter® revigorează, relaxează și calmează pielea înroșită, arsă de soare precum și pielea care prezinta iritații rezultate în urma înțepăturilor de insecte, plante iritante și mici zgârieturi.
Menta BIO din componența produsului tonifică musculatură, stimulează circulația sanguină periferică și are proprietăți astringente.
5. Adaptează-ți alimentația
Datorită proprietăților antioxidante, alimentele bogate în beta-caroten și alte carotenoide, cum ar fi licopenul, ar putea îmbunătăți protecția pielii împotriva radiațiilor UV. Cele mai bune surse de carotenoide sunt morcovi, cartofi dulci, dovleci, spanac, broccoli, mango, caise, mazăre, roșii și pepene galben. Vitamina E conținută în uleiuri vegetale, migdale și nuci oferă protecție împotriva soarelui. Nu ezita să adaugi aceste alimente în meniul tău! De asemenea, reține că alimentele bogate în carotenoide adaugă o nuanță de portocalie pe piele, ceea ce îți oferă o strălucire naturală. Cu toate acestea, proprietățile acestor alimente nu înlocuiesc în niciun caz un strat de protecție solară!
Posteaza comentariu