Aceasta situatie poate fi evitata, daca respectam cativa pasi de ingrijire a mainilor in sezonul rece. Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, ne sfatuieste ce sa facem pentru o piele moale, hidratata si catifelata.
1. Spala-te corect pe maini!
Mainile trebuie spalate foarte frecvent. Din pacate, apa de chiuveta este dura si usuca. Foloseste apa calduta, nicidecum fiebinte sau rece deoarece inaspreste pielea foarte tare. Sapunul trebuie sa fie unul de calitate si sa aiba un PH neutru. Atunci cand spali vasele foloseste manusi speciale pentru a te proteja de detergentii agresivi.
2. Exfoliaza-ti mainile cel mult o data pe saptamana
Pe timpul iernii nu este recomandat sa exfoliem pielea de pe maini foarte des. O data pe saptamana este suficient. Pielea moarta indepartata prea des, lasa mainile mai sensibile la frig si deshidratarea acestora va fi vizibila imediat. Ai grija ca particulele abrazive din componenta scrubului sa nu fie foarte agresive.
3. Hidrateaza intens!
In sezonul rece este nevoie de o hidratare intensa a mainilor. Recomandat este sa purtam cu noi in fiecare zi o crema de maini supernutrienta si sa o folosim ori de cate ori avem nevoie, in special dupa ce ne spalam pe maini, sau macar dimineata si seara. Alege o crema ce contine ingredinte active anti-imbatranire pentru a stimula regenerarea celulara.
4. Apeleaza la mastile pentru maini
Macar o data pe saptamana, dupa ce ai efectuat exfolierea mainilor, aplica o masca nutritiva sau chiar ulei de masline, care este un hidratant foarte bun, si pune mainile pentru 15-20 minute in manusi speciale de bumbac, pentru un efect intensificat.
5. Poarta manusi!
Chiar daca la 0 grade nu ti se pare chiar frig afara, mainile resimt schimbarea de temperatura drastic. Manusile au rol de protectie.Indicat este ca materialul din care sunt facute sa fie unul natural, care nu va permite frigului sa patrunda, dar care in acelasi timp lasa pielea sa respire.
5 pasi pentru ingrijirea mainilor pe timpul iernii
Mainile sunt primele afectate de schimbarile de sezon. Temperatura scazuta de afara si aerul uscat din interior fac ca pielea sa se usuce, si intervine o senzatie de disconfort.