În timp ce bărbaţii se plâng că femeile de pe site-urile de dating nu le răspund la mesaje, acestea susţin că, dimpotrivă, răspund, însă au anumite condiţii. Sondajul Sentimente.ro efectuat în luna martie oferă un ghid de conversaţie pentru toţi utilizatorii interesaţi să-şi găsească un partener.
Potrivit unui sondaj Sentimente.ro, cel mai mare* site de dating din România, peste 75% din utilizatoare răspund mesajele bărbaţilor. Atunci când nu o fac, femeile spun că au motive cât se poate de serioase: cele mai multe femei (78%) se plâng de limbajul folosit de expeditor. Mai exact, mulţi bărbaţi folosesc un limbaj de lemn, sintagme de intoducere mult prea uzate, prescurtări cum ar fi „cf” – în loc de „ce faci” sau uneori uită să folosească banalele fomule de salut. De asemenea, mai bine de 50% din utilizatoarele Sentimente.ro spun că nu ar sta de vorbă cu un bărbat care nu scrie corect gramatical.
În afara limbajului, mai există însă şi alte motive pentru care acestea preferă să păstreze tăcerea în cazul anumitor persoane care le abordează. Cele mai multe dintre femeile respondente mai spun că bărbaţii nu le citesc cu atenţie profilul şi intersele, pentru că altfel ar ştii că au vârsta nepotrivită (71%) sau că nu caută acelaşi lucru la un partener de conversaţie (65%). Un alt criteriu ar fi faptul că utilizatoarele preferă să discute cu bărbaţi care se află într-o proximitate rezonabilă, adică în acelaşi oraş sau în apropiere. De altfel, şi lipsa fotografiei de profil le fac pe jumătate dintre respondente să ignore mesajele.
„Femeile de pe site-urile de dating, în special de pe Sentimente.ro, se comportă de fapt exact ca în viaţa de zi cu zi, din offline. Femeile de astăzi sunt mai îndrăzneţe şi mai independente, însă nu acceptă lipsa bunelor maniere.
De aceea, le recomandăm bărbaţilor să nu sară peste etape, să îşi pună o fotografie elocventă la profil, să îşi completeze profilul în detaliu, astfel încât partenera de conversaţie să ştie ce subiecte să abordeze în discuţie, să încerce la rândul lor să cunoască interlocutoarea înainte de a-i propune să se întâlnească”, a precizat Flori Dragomir, co-fondator al site-ului Sentimente.ro.Tot respondentele sondajului au oferit şi câteva idei pentru ca următoarele conversaţii ale domnilor să aibă mai mult succes. Astfel, 37% le sugerează bărbaţilor să li se adreseze politicos, decent. Surprinzător, însă o treime îşi doresc ca reprezentanţii sexului tare să folosească formule de introducere şi de salut, nu să intre direct în subiecte precum interesul pentru o întâlnire în offline. Un „salut/bună, ce faci?” pot face minuni, susţin acestea.
De asemenea, 35% doresc ca discuţiile să se învârtă în jurul propunerii ca partenerii de conversaţie să să se cunoască mai bine, să comunice, să schimbe idei, să discute despre pasiuni comune, fără să facă aluzii legate de sex. Pe scurt, femeilor le place să fie curtate, exact ca şi în offline. Lista nu se termină însă aici. Femeile îşi mai doresc ca bărbaţii să fie sinceri în discuţii, să fie interesanţi, să arate că sunt de încredere, dar şi amuzanţi, creativi, veseli.Studiile arată că un bărbat care foloseşte expresii care arată amuzamentul – „ha ha” sau emoticoane corespunzătoare – este mai plăcut de partenera de conversaţie. O altă recomandare a experţilor, în urma studiilor, este ca bărbatul să folosească des în conversaţie numele femeii cu care vorbeşte. Acest lucru poate creşte şansele ca o conversaţie să se concretizeze într-o întâlnire cu peste 12%.
Complimentele sunt o altă modalitate de a-i câştiga încrederea şi inima. Însă bărbaţii trebuie să fie sinceri, nu să folosească un limbaj de lemn, care arată că mai degrabă se încadrează în şabloane decât că au studiat în profunzime profilul partenerei de discuţie sau că sunt atenţi la conversaţie. Totodată, printre subiectele tabu la primele întâlniri virtuale se numără aluziile de ordin sexual.Complicat? Se pare că nu, având în vedere că numărul mesajelor schimbate zilnic între utilizatorii Sentimente.ro creşte de la lună la lună.
*Conform datelor Trafic.ro