Alexandru Oltean, Ansamblul Kozaciok, Antonina Goloseev, Fang Shuang, Florin Nae, Florin Suciu Buh, Kicsi Csongor și Antonella Terrazas, Marius Mihailă, Nicoleta Tudorache și Tatiana Kundik sunt primii zece semifinaliști care vor urca vineri pe scena talentului pentru a doua oară și vor face tot posibilul să impresioneze juriul și telespectatorii cu evoluția lor și momentele extraordinare pe care le pregătesc pentru etapa live-urilor.
Alexandru Oltean a făcut gimnastică artistică 12 ani și a făcut trecerea către dans pentru că obișnuia să meargă la cursuri de breakdance, fiind îndrăgostit de acest stil. A participat la concursuri importante la nivel mondial, printre care ESDU DANCE STAR 2016 – Croația, unde a obținut premiul pentru cel mai bun dansator. ”Participarea mea la Românii au talent înseamnă un nou mod de a-mi exprima ideea și conceptul despre libertate. Toată lumea îmi susține participarea la show și e alături de mine.”, a spus Alexandru.
Ansamblul Kozaciok s-a înființat în urmă cu șapte ani. Cei 29 de membri ai grupului pun foarte multă pasiune în ceea ce fac, sunt foarte disciplinați și extrem de muncitori, iar cea mai mare dorință a lor este aceea de a-și putea cumpăra cizme speciale pentru dans, să aibă spațiul lor în care să exerseze și să construiască un loc de joacă pentru copiii de la ei din sat. ”Ne-am înscris la Românii au talent deoarece credem că putem impresiona și putem face spectacol pe scenă.”, au spus membrii ansamblului.
Antonina Goloseev dansează din clasa întâi, dar practică strip plastic de patru ani.
Fang Shuang studiază muzica de la 5 ani, atunci când a început să ia lecții de pian, pe care le-a continuat până la 12 ani. O perioadă a făcut pauză, iar de la 16 ani, după ce i s-a schimbat vocea, a început cursurile de canto clasic. Chiar dacă România nu a fost inițial alegerea lui, a venit aici împreună cu părinții și în urmă cu 11 ani a intrat la Conservator, fiind fericit de această alegere. Despre participarea la Românii au talent, Fang spune: ”Îmi doresc ca lumea să afle că stilul canto clasic nu înseamnă doar a cânta operă, e mult mai mult de atât.”.
Florin Nae studiază la Liceul de Artă din Ploiești, a mai cântat până acum la Filarmonica din Ploiești, iar idolii lui sunt Angela Gheorghiu și Ana Netremko. Florin își dorește nespus să devină un artist cunoscut și apreciat, iar oamenii să fie încântați de muzica lui. ”Văd Românii au talent ca pe o provocare de a mă obișnui cu publicul. Pentru mine, nu este o competiție, este un spectacol pe care îl ofer publicului. Dacă aș câștiga, aș vrea să-mi ajut familia și să-mi asigur studiile muzicale.”, spune concurentul.
Florin Suciu Buh și-a descoperit talentul după terminarea facultății de teatru din Cluj, atunci când, pentru a putea avea un trai decent, a fost nevoit să facă ceva original, ceva ce nu exista încă în România: magie și ventrilocie. A fost nevoit să învețe multe pentru a putea să își construiască un spectacol complex: desen, grafică, animație 2D, sculptură, tâmplărie. ”Prin participarea la Românii au talent vreau să arăt lumii întregi ce pot să fac. Vreau să văd dacă acest gen de spectacol ar prinde la un public mai larg. Familia este alături de mine atât timp cât o să prezint ceva de calitate.”, spune Florin.
Kicski Csongor și Antonella Terrazas se cunosc de aproape patru ani, au făcut cunoștință la o serată de tango argentinian, au început să danseze împreună în urmă cu un an și jumătate și sunt foarte buni prieteni. Până acum, au apărut împreună pe scene de teatru din țări precum Rusia, Argentina, Italia, Turcia, Franța și multe altele. Despre participarea la Românii au talent, cei doi au spus: ”Participarea la emisiune înseamnă pentru noi promovarea tangoului la nivel național. O provocare și o experiență pe care ne dorim să o trăim până în finală.”.
Marius Mihăilă își dorește să-și ajute bunicii, așa cum au făcut-o și ei pentru el, și ar vrea să-și schimbe viața, să lucreze, cel mai mare vis al său fiind acela de a avea o casă de producție, să poate face ceea ce-i place și să nu depindă de nimeni. Marius a descoperit muzica atunci când era copil, ca remediu la problemele pe care le avea. ”Prin participarea la Românii au talent vreau să dovedesc lumii că există speranță dincolo de suferință, că există curaj dincolo de frică. Vreau să dovedesc lumii și celor care mă ascultă că am avut o tărie de luptător în mine și nu am de gând să renunț acum, când știu că sunt aproape de bătălia finală!”, a spus concurentul.
Tatăl Nicoletei Tudorache a cântat la țambal, acest instrument existând dintotdeauna la ea în casă. Concurenta provine dintr-o familie de muzicieni: ea cântă la țambal de la 9 ani, soțul ei cântă la orgă, iar fiica ei este violonistă. De la tatăl ei a moștenit acest talent, iar familia este alături de ea în tot ceea ce face. ”Participarea mea la Românii au talent reprezintă o provocare, dar mai ales o promovare a mea. Toți apropiații mă susțin și mă bucură acest lucru.”, spune Nicoleta.
Tatiana Kundik face acrobații pe sfoară, iar acest lucru reprezintă profesia ei, stilul ei de viață și modul în care gândește. Concurenta călătorește în diverse țări și participă la multe spectacole de circ sau cabaret. La început a fost autodidactă, dar după ceva timp a început cursurile la Colegiul de circ din Kiev. Admiră artiștii de burlesque, de cabaret, dansatorii și acrobații. ”Vreau să le arăt românilor talentul meu. Ceea ce fac eu este un gen foarte vechi de circ, în stil cabaret, dar cu elemente noi. Dacă voi câștiga Românii au talent, vreau să fac un show de circ într-un gen nou: în stil erotico-romantic.”, a spus Tatiana.
În numai patru zile, vom urmări zece momente spectaculoase și vom avea parte de foarte multe surprize în primul spectacol LIVE al sezonului #7epic Românii au talent.