„The Lion King / Regele leu”, cel mai nou film Disney, care poartă semnătura unică a regizorului Jon Favreau, este un spectaculos film de aventură, care ne poartă într-o călătorie în savana africană, unde se naște un nou rege. cu un destin special.
Distribuția extraordinară a filmului live-action „Regele leu” aduce un tribut poveștii originale, mai ales prin vocile unor actori sau artiști ca James Earl Jones, Donald Glover, Beyonce Knowles Carter, Seth Rogen, Alfre Woodard, Chiwetel Ejiofor, Keegan-Michael Key.
Fanii pot să se bucure primii de producția Disney, biletele fiind deja puse în vânzare la cinematografele partenere. Filmul „The Lion King / Regele leu” este distribuit în cinematografele din România de Forum Film România și are premiera pe 19 iulie, fiind disponibil în formatele 3D și IMAX 3D, subtitrat și dublat.
O poveste clasică
„E un titlu clasic atât de iubit. Disney a avut un succes enorm cu versiunea originală și apoi cu musicalul de pe Broadway. Știam că trebuie să fiu foarte atent, așteptările erau mari, am resimțit presiunea că trebuie să iasă bine. Am vrut să arăt că putem rămâne fideli originalului, spunând o poveste nouă cu ajutorul super tehnologiilor și tehnicilor de animație pe care le folosim astăzi”, spune Jon Favreau.
Considerat unul dintre cele mai bune filme clasice din toate timpurile, primul „The Lion King / Regele leu” produs de Disney, în 1994, a câștigat numeroase premii, inclusiv Oscarul pentru cel mai bun cântec original – „Can you feel the love tonight” (Elton John) – melodie devenită un reper al muzicii anilor ’90.
Trei ani mai târziu, a fost lansat și musicalul cu același nume, fiind un succes răsunător pe Broadway, unde încă se joacă, ajungând astăzi la reprezentația cu numărul 9.000.Favreau, cunoscut fanilor animațiilor Disney pentru filmul „Cartea Junglei” (producție premiată cu Oscar pentru efectele vizuale) din 2016, este unul dintre maeștrii poveștilor memorabile realizate într-o manieră imersivă cu ajutorul celor mai tari tehnologii din cinematografie. Însă cum a ajuns el să facă un remake după una dintre cele mai iubite povești ale tuturor timpurilor? Declicul s-a produs în timpul unei călătorii în Africa.
„Am fost în excursie într-un safari african cam cu șase luni înainte, să port primele discuții cu reprezentanții Disney despre noul film. Îmi aduc aminte momentul în care un porc african a început să alerge pe lângă mașina noastră și unul dintre excursioniști a început să cânte «Hakuna Matata». Apoi, când am văzut leii pe o stâncă, toți au exclamat că parcă ar fi o scenă din «Regele leu». Atunci mi-am dat seama ce element de referință este povestea aceasta, universal cunoscută și iubită. Apare în melodii, show-uri TV, replici de comedie, în sketch-uri. Mereu se face referire la ea. E atât de puternic înrădăcinată în cultura noastră, încât am simțit că există o ocazie unică de a respune povestea folosind alte mijloace”, afirmă Favreau.
Un live-action unic
Favreau, un mare fan al spiritului de pionierat al lui Walt Disney, a împins limitele cu noul film, tocmai pentru a crea o experiență memorabilă cu ajutorul animației și tehnicilor moderne, care includ imagini generate pe calculator.
În plus, folosind realitatea virtuală, Favreau s-a putut plimba prin decorurile create pentru film, căutând cele mai bune unghiuri din savană, într-o atmosferă atât de autentică, de parcă ar fi cu adevărat în Africa.
Odată ce filmul a fost generat în realitatea virtuală, Favreau a schimbat direcția către animație. Aici a intrat în scenă o super echipă de tehnicieni, artiști, specialiști în live-action și animatori, care au creat un film live-action ca niciun altul.
„E greu să spui că e live-action sau că e animație, e amândouă.
E ceva magic. E ca și cum reinventăm mijloacele de comunicare”, spune Jon Favreau. Apoi adaugă: „Nu reinventăm, însă, povestea”. Pentru Favreau, la fel ca pentru Walt Disney, povestea primează. Prioritatea lui a fost să păstreze spiritul inițial al filmului original și, în același timp, să adauge o notă modernă prin elementele de animație, artistice, muzică și umor. Un tribut adus poveștii clasice
„Mergând în direcția asta, am înțeles cât de importantă este moștenirea puternică a filmului original. E atâta material bogat în jurul acestui titlu clasic, încât avem de-a face cu niște arhetipuri originare din opera lui Shakespeare sau chiar de mai înainte: trădarea, maturizarea, moartea și renașterea – ciclurile vieții, practic. La asta se adaugă puternicele elemente emoționale, cum ar fi muzica din Africa sau cântecele semnate de Elton John și Hans Zimmer”, explică Jon Favreau.
Exact așa cum musicalul de pe Broadway a prezentat filmul într-o manieră originală, și Favreau a ales să aibă o abordare contemporană, adăugând emoție și realism producției. „Am revenit ori de câte ori a fost nevoie la materialul inițial și e uimitor cât de mult poți adăuga, schimba, îmbogăți. Ideea e că nu vrei să pară că ți-ai impus stilul tău asupra filmului, am fost foarte atenți să nu exagerăm cu nimic, să nu pară nimic prea intens și nici să nu pierdem din vedere esențialul filmului original. Comedia aduce un efect diferit, la fel și muzica. E un film de familie, de aventuri. Sunt scene în filmul original care sunt foarte intense și emoționale.
Am încercat să recreăm același echilibru și să nu copleșim publicul, mai ales că primul film n-a făcut asta”, mai spune Favreau.„The Lion King / Regele leu” este produs de Jon Favreau, Jeffrey Silver și Karen Gilchrist. Scenariul este semnat de Jeff Nathanson, o adaptare a celui care a stat la baza filmului din 1994.
SINOPSIS
Cel mai îndrăgit film Disney, „Regele Leu”, regizat de Jon Favreau, ne poartă într-o călătorie inedită prin savana africană, unde un viitor rege se naște. Simba își idolatrizează tatăl, Regele Mufasa, și își urmează cu toată inima destinul ce i-a fost scris – acela de a fi rege. Însă nu toți cei din regat sărbătoresc venirea pe lume a puiului de leu.
Scar, fratele regelui Mufasa și fost pretendent la tron, uneltește pe ascuns. Lupta pentru Pride Rock este plină de trădare, dramă și tragedie, iar micul Simba ajunge să fie exilat, în cele din urmă. Cu ajutorul unor noi prieteni curioși, Simba va trebui să se descurce de unul singur și să recapete ceea ce i se cuvine de drept – tronul junglei.
Respectând întru totul povestea clasică, Favreau folosește tehnici de filmare de pionierat pentru a aduce personajele emblematice pe marile ecrane.
Trailere
Subtitrat
https://www.youtube.com/watch?v=7zptf0yYwa8&t=
https://www.youtube.com/watch?v=9hmEcmlDjR4&t=
Dublat
https://www.youtube.com/watch?v=0t9WS9xCmNA
https://www.youtube.com/watch?v=dUYzEaZpNpQ
Despre Forum Film România
Forum Film România s-a înfiinţat în anul 2010 şi a preluat distribuţia în cinematografe, la nivel local, a peliculelor realizate de studiourile Disney.
În afară de România, companiile Forum Film coordonează distribuţia peliculelor Disney şi în Bulgaria, Ungaria, Slovacia şi Israel. În Israel, colaborarea Disney cu Forum Film a fost începută în urmă cu aproape 50 de ani. În ultimii ani, pe lângă Disney, compania distribuie şi titluri ale studiourilor MGM, FilmNation, Relativity, Studio Canal şi alţi independenţi. Distribuitorul de filme este parte a grupului Cinema City International, activ pe diverse segmente ale pieţei cinematografice, inclusiv operarea de cinematografe şi distribuţia de filme.Pentru mai multe detalii despre cele mai noi producții distribuite de Forum Film România, accesați:
https://www.cineforum.ro
https://www.facebook.com/CineForum.ro/
https://www.instagram.com/cineforumromania
https://www.youtube.com/user/CineforumRomania
Posteaza comentariu