Seară dacică de jazz cu Emil Drăgoi și Virgil Profeanu

Joi, 7 iulie, începând cu ora 20.00, La Bordei – unicul restaurant cu specific dacic din București - te așteaptă la o seară dacică de jazz, cu Emy Drăgoi și Virgil Profeanu. Cei doi artiști vor interpreta: "Miorița" ; "Bordeiaș, bordei" ; "Mă dusei să trec la Olt" ; "Zaraza" ; "Bun îi vinu’ ghiurghiuliu" ; "Aseară ți-am luat basma" și alte piese de neuitat. Bilet: 50 lei (include meniu dacic, la alegere: Gustare dacică – mezelic de pasăre, mezelic de purcel, telemea, măsline, ceapă roșie, jumări, Rață pe varză ca la Argedava, 1 pahar de vin…de la Măcin sau Placintă dacică cu varză roșie murată, Împănat de Tarabostes, 1 pahar de vin…de la Măcin).  Seri autentice de jazz descoperi numai La Bordei, unicul restaurant dacic din București.
Te așteptăm să cunoști ingredientele secrete ale unei seri pe care să nu o uiți prea curând: artă, preparate delicioase, băutură pe gustul tău și atmosferă pe măsură!

Emy Drăgoi - Născut într-o familie de acordeoniști, a studiat la Liceul de Artă din Ploiești. Apoi a studiat pianul la binecunoscuta Academie de Jazz Bill Evans din Paris. Dupa terminarea studiilor universitare, a colaborat cu mai multe trupe, abordând stiluri diferite de jazz. Cu un palmares bogat, albumele sale “Accordeon Stiple” (înregistrat împreună cu pianistul Antoine Hervier), „Baladă pentru Claudia” (2004) și „Etnofonia”.
Lansat în anul 2008 în nu mai puțin de 32 de țări, „Etnofonia” prezintă influențe din țara sa de origine. Emy Drăgoi este supranumit în Franța „Regele jazz-ului la acordeon”.

Virgil Profeanu  -  Solist de operă, scriitor și om de afaceri, Virgil Profeanu se propune publicului cu o voce impresionantă într-un registru de tenor cu colorit aproape baritonal. Opera, muzica populară sau jazz-ul sunt forme de exprimare pe care Virgil Profeanu le acoperă cu ușurință.  „Arta înseamnă dăruire și sacrificii dozate perfect de profesionalism, seriozitate și maturitatea artistului până în punctul în care ajunge artă consacrată.
Pentru mine, a cânta simbolizează echilibristica perfectă - un maraton de mers pe sârmă: trebuie să ai rezistență, trebuie să știi cum mergi astfel încât să nu cazi, dar în același timp să fii spectaculos în mișcări pentru a obține aprecierea publicului. Un cântareț trebuie să își iubească vocea. Cel ce nu își iubește vocea, nu poate fi cântăreț!”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod