Vedeta și-a făcut antrenamentul de bază mai întâi în săli special amenajate pentru acest tip de sport, pentru ca apoi să aplice tot ce a învățat în natură, ajungând pe crestele munților.
„Escalada este un sport cu adevărat deosebit! Pare ușurel când te uiti din exterior, dar este atât de greu... De aceea cred că m-am și ambiționat atât de tare și mă antrenez câte 4-8 ore pe săptamână în sala de escalada ori la stâncă, plus alte câteva ore în sala de fitness.
Este unică senzația pe care o trăiești la 20-40 m înălțime, traseu pe care l-ai străbătut poate cu picioarele tremurându-ți, cu țipete de deznădejde, cu teama de înălțime sau cădere cu care la început ne confruntăm cu toții... Din când în când te mai surprinde câte o șoparlă pe lângă degete sau vreo pasăre zburând foarte aproape de tine.
Când în sfârșit ajungi sus și te poti intoarce cu spatele la stâncă, rămâi uimit de priveliștea din fața ochilor! Încă mă lupt cu amețeala și adrenalina la fiecare coborâre în rapel. Cele mai spectaculoase trasee pe care le-am străbătut până acum au fost în Bulgaria la Veliko Târnovo, la Cheile Sohodolului, la Herculane și în Munții Postăvaru", declară Patricia Cimpoiașu.Efortul la astfel de sport este intens și garantează că, într-o sesiune se ard chiar și 1500 de calorii, tonifiind și musculatura.
"Escalada este un sport extrem foarte practicat de către iubitorii muntelui. În acest sport se pune mult accent pe condiția fizică a practicanților. Escalada constă în depășirea de către om a obstacolelor naturale sau artificiale ale unui teren abrupt.
Poți face atât pe stâncă, cât și pe structuri artificiale, cum sunt cele din sălile de sport. Practic de 2 luni acest sport. Observ cum devine o provocare din ce în ce mai mare și mai plăcută stilului meu de viață. Mă antrenez săptămânal în cadrul unei săli de escaladă și bouldering, dar am participat și la câteva antrenamente în aer liber, pe stâncă", declară Patricia.Artista mărturisește că acest sport nu este la îndemâna oricui și că este nevoie să ai o condiție fizică foarte bună.
"Este un sport de anduranță, extrem de solicitant deoarece te folosesti doar de propriile forțe pentru a străbate obstacolele întâlnite în timpul cățărarii pe fețele de panou sau stâncă. La prima vedere totul pare destul de "la îndemână", însă parcurgerea unor trasee este enervant de grea, mai ales pentru începători.
Eu consider că tocmai aceasta este frumusețea acestui sport: provocarea! Te disciplinează enorm dacă reușești să îi înțelegi beneficiile, dacă ești o persoană răbdătoare și perseverentă. Progresul se formează cu pași mărunți, în funcție de condiția ta fizică, de rezistența ta, în funcție de spiritul tău de orientare, de cursivitate, iar toate acestea le capeți printr-o constanță în antrenamente și seriozitate", adaugă artista.Patricia și-a luat chiar și trei zile libere pentru a putea merge în sălbăticie și a face acest sport.
"M-am apucat de acest sport deoarece sunt dependenta de escapadele în natură și vreau să mă bucur în cât mai multe feluri de libertatea din mijlocul naturii. Oamenii din această comunitate care practică acest sport sunt cu adevărat deosebiți.
Spun acest lucru pentru că nu oricine își sacrifică trei zile de confort punându-și rucsacul și cortul în spate pentru a evada puțin în sălbăticie. Te întorci din munți mai slăbit și cu palmele pline de bătături și răni, dar cu încă o experiență de neuitat și o mare satisfacție în suflet", spune Patricia.Patricia Cimpoiașu este cunoscută pentru pasiunea sa pentru sport, practicând snowboad, wakeboard, SUP, jogging și merge la sală o dată la trei zile pentru antrenamente de forță și crossfit.
Posteaza comentariu