INSIEME- un spectacol eveniment pentru unitatea României în Europa

Spectacolul oferit de către Secretariatul General al Guvernului și Asociația Creative,“Insieme” - “Împreună în România, Împreună în Europa, de 100 de ani” este un eveniment muzical artistic, o invitație la întoarcerea către rădăcinile noastre comune, la trezirea spiritului național care a dus la Marea Unire.
Un spectacol complex care a propus, în prima parte, o prezentare inedita de costume cu influețe tradiționale românești și europene semnată Liza Panait, iar în cea de-a doua parte, o demonstrație live de muzica clasică, acest limbaj al armoniei și al emoției, un liant care ne ține împreună, om lângă om, suflet lângă suflet, țară lângă țară. 
Armoniile lui Enescu și Porumbescu s-au aliniat perfect alături de cele semnate de Mozart, Beethoven, Verdi, Brahms și Vivaldi, ca un limbaj european și universal.
Insieme este un concept propus de Asociația Creative și sprijinit de Secretariatul General al Guvernului care își dorește sa realizeze proiecte prin care să promoveze atât de valoroasa idee de unitate.
Dacă vom învăța sa fim împreuna, în primul rând noi între noi, românii, atunci vom reuși sa fim împreună și în Europa.  
Asa cum spune, Adrian Păunescu, "Împreuna  este mai putina ură / Împreuna este mai mult Dumnezeu." 
Marile iubiri sau marile speranțe își găsesc cea mai firească expresie în muzică, așa cum și cele mai intense bucurii ale noastre sunt însoțite, real sau imaginar, de sunete așezate în armonii celeste.
                                                                                              
Tot bucuria i-a adus impreuna pe talentații muzicieni ce au fost protagoniștii celei de-a doua părți a spectacolului “Împreună în România, Împreună în Europa, de 100 de ani” : “Cei trei tenori” - Marcel Pavel, Vlad Miriță și Iordache Basalic, alături de tânăra soprană - Alice Fainiță și de Corul și Orchestra Metropolitana București cu dirijorul Maestrul Daniel Jinga. 

Artiștii au fost aplaudați îndelung de cei peste 500 de spectatori aflați la Palatul Bragadiru, cu speranța unei urmări firești ale acestei întâmplări minunate