Fenomenul mondial K-pop REVINE în România

Muzica-fenomen în lume, cu încasări mondiale în 2016 de peste 4,7 miliarde de dolari, cu viziualizări pe YouTube în 2017 de peste 24 de miliarde, cu fani care i-au depășit pe cei ai unor artiști precum Lady Gaga, Drake sau Selena Gomez REVINE în România.

Unul dintre cei mai titrați artișiti a fenomenului K-pop, Jang Han-byul se întoarce la București unde va susține un concert și va juriza un concurs internațional. Pe 21 iulie, la Teatrul Constantin Tănase, Romania este a doua țară din lista unui turneu european al celebrului artist – fondatorul trupei fenomen LEDApple.


Concert & Cover contest
21 iulie pune din nou Bucureștiul pe harta mondială K-Pop. Dacă în 2014 concertul LEDApple a creat isterie (încă de la sosirea artiștilor la aeroport, unde peste 400 de fani au luat cu asalt sosirile internaționale) pâna la ziua concertului (unde tabloul era similar cu cel al concertelor lui Michael Jackson – inclusiv fani care cantau în coreană și leșinau la vederea artiștilor), 2018 reprezintă promisiunea ținută a lui Jang Han-byul: “Voi reveni în Romania! Sunteți cei mai tari!”

Organizatorul Kompas Events se așteaptă ca și anul acesta din public sa facă parte și fani din alte țări. Ca în 2014, vor veni fani din întreaga lume, începând cu Europa și terminând cu America de Sud.


Jang Han-byul nu doar că va susține un concert, dar el va fi Juratul principal al Cover Contest-ului cu care va debuta evenimentul din 21 iulie, de la Teatrul Constantin Tănase. Este vorba despre un concurs de voce și unul de dans. Mai multe trupe din România și Republica Moldova se înscriu într-o faza preminară iar toate video-urile sunt trimise în Coreea. Artistul face previzionarea, hotărând primele 8 care ajung în finala de la București. Vor fi 8 finaliști la concursul de dans și 8 în cazul celui de voce. Regula este ca cei care trimit video să aleagă dansuri și melodii din cultura K-pop. 


Cover Contest a ajuns la cea dea 4-a ediție. Acum, pe lângă premii, câștigătorii se vor bucura de produse K-pop cu idolii lor și diverse suveniruri. Jang Han-byul va fi cel care va înmâna premiile și medaliile câștigătorilor concursului, pentru ca apoi să își înceapă concertul. Din repertoriul lui vor face parte atât noile single-uri, cât și hit-urile trupei LEDApple.


Uluitorul fenomen care a cucerit România
Pentru tinerii fani ai mișcării este aproape “isteric” întreg fenomenul.

Ei cunosc toate melodiile, în însăși limba coreeană, învață dansurile, adoptă stilul vestimentar, cunosc coregrafiile, sunt activi on-line pe paginile artiștilor și pe canalele de YouTube. “Este un fenomen care ne-a uimit chiar și pe noi, ca organizatori, în anul 2014. Există acest public numeros în rândul copiilor și adolescenților care este atât de dedicat, încât până nu ajungi să vezi, nu prea îți vine a crede. Și nu numai publicul nostru este destul de eterogen... merge până la vârsta a două, dacă nu și mai sus.

De la an la an sunt schimbări majore și totul prinde o putere în industria muzicală mai mare decât au chiar nume mari, consecrat gen U2 sau Lady Gaga”, spune unul dintre organizatorii evenimentului – Kompas Events. 

Evenimentul face parte din turneul European, România fiind a 2-a țară în care artistul ajunge.
Biletele pot fi achiziționate online pe: kpop-music.ro și www.myticket.ro


Preț Bilete
250 lei - Meet and Greet
100 lei - Poster sign
50 lei - Intrare generală
Biletele conferă acces și la Concurs și la Concert.

Nu există bilete separate.

Fenomenul K-POP

Fenomenul K-pop își are rădăcinile la jumătatea anilor 1990, dar abia în anul 2012 a izbucnit la nivel mondial datorită hit-ului Gangnam Style. Video-ul lui Psy a devenit primul care avea să depășească 1 miliard de vizualizări, aducându-i artistului prezența la celebrul talk show al lui Ellen DeGeneres.


Spotify spune că stream-urile muzicii coreene s-au dublat în prima jumătate a anului trecut.


Curentul artistic din Coreea de Sud are o identitate estetică inconfundabilă. Din punct de vedere muzical, este un amestec între diverse stiluri de muzică occidentală – rock, pop, electronică, jazz, hip-hop ș.a.m.d. – și influențe tradițional-coreene. Din punct de vedere vizual, videoclipurile sînt pigmentate în culori țipătoare, care debordează de energie și au o scenografie adesea suprarealistă, cu un iz puternic de studio. Întreaga industrie este organizată cu o rigoare stereotipic asiatică. Artiștii sînt recrutați de mici și antrenați intensiv timp de mulți ani de zile în camp-uri special amenajate.

Companiile pentru care lucrează decid tot – de la repertoriu, la dietă, vestimentație, orele de somn și programul de repetiții, relații. Formațiile sînt împărțite în trupe de fete și trupe de băieți, iar membrii lor, în general, locuiesc împreună, în aceeași casă.


Mijloacele digitale de comunicare au reprezentat condiția de posibilitate a unei fuziuni culturale atît de intense precum mișcarea K-Pop.


Au început să apară comunități de fani peste tot prin lume: de la Europa, la SUA, la Orientul Mijlociu, la America Latină. Iar întâlnirile,  “fan meeting-urile”, adesea adună și câte 50.000 de persoane, umplând astfel stadioane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod