Ela Crăciun, mamă a doi copii, este la curent cu pericolul acestui fenomen, și va ține sâmbătă un seminar în care va vorbi inclusiv despre o primă soluție în diminuarea acestuia: emometrul, instrument aplicat deja în câteva grădinițe din București.
„Toate trăirile noastre de acum au ca rădăcină ceea ce ni s-a întâmplat în anii de grădiniță și de școală. Totul pleacă de atunci. Tocmai de aceea părinții, educatorii și profesorii trebuie să fie foarte atenți la modul în care se comportă cei mici. La ce simt ei. Copiii care împing, mușcă, jignesc alți copii cu siguranță o fac pentru că îi deranjează ceva în interior și nimeni nu încearcă să îi ajute. Și ei suferă în interiorul lor și, în același timp, provoacă suferință altor copii din jur.
Sâmbătă, de la ora 11.00 voi fi în Auchan Titan pentru a vorbi, împreună cu invitații mei, despre despre fenomenul bullying, cum se manifestă acesta și ce consecințe poate avea în cadrul unei comunități de copii în formare.
Ce mi-aș dori eu să aflu în urma acestui eveniment este: Cum recunosc dacă copilul meu are un bully în clasă? De unde știu dacă copilul meu este un agresor sau o victimă? Ce semne trebuie să caut pentru a ști dacă cel mic se simte cu adevărat confortabil la grădiniță? Care sunt măsurile pe care le pot lua împreună cu educatorele dacă identific un caz de bullying în clasă?
Proiectul „Gradinițe fără bullying" își propune să deschidă seria unor proiecte de prevenire a bullyingului în rândul copiilor de toate vârstele. Proiectul este în curs de implementare în toate grădinițele din sectorul 3 și are ca obiectiv realizarea și folosirea zilnică a unui emometru, instrument de cunoaștere în grup a emoțiilor. Cei mici sunt întrebați cum se simt la începutul zilei și la finalul orelor petrecute la grădiniță, pentru a avea o evidență a stării lor emoționale", declară Ela Crăciun (www.elacraciun.ro).
© Copyright:
Ela Crăciun luptă pentru eliminarea fenomenului de bullying din grădinițe
Ela Crăciun, una din cele mai cunoscute vedete din blogosfera de parenting din România, se implică în lupta pentru eliminarea unui fenomen îngrijorător semnalat în grădinițele și școlile din țară. Este vorba de bullying, acel comportament repetat al unui copil de rănire fizică sau emoțională a altuia, în încercarea de a se obține supremația. Bullying-ul este des întâlnit în special în rândul copiilor, iar acest comportament este cu atât mai periculos cu cât are loc în anii de formare emoțională a celor mici.
Posteaza comentariu