Catrinel Menghia scoate la licitație două dintre lucrările sale

Una din pasiunile actriței de succes este pictura. Ultima expozitie artista a avut-o la Teatrul Princess Grace din Monaco, in 2013, pentru care a creat 11 tablori de 210 × 190 cm, din acrilic, nisip, vinavil și pudră de ghips pe pânză. Pe 22 noiembrie, de la ora 19.30 la Athénée Palace Hilton București două dintre tablourile celebrei actrițe vor putea fi achiziționate în cadrul licitației Artmark de Postmodernism și Artă Contemporană.

Temele abordate de mine sunt știrile de zi cu zi. M-am gândit cum aș putea să le ilustrez, urmând un stil original.
Astfel, din spatele unei uși am devenit un observator al acestor evenimente ce nu au mai putut fi ascunse societății. Mărturisesc că ideea de a privi prin gaura cheii mă face să zâmbesc pentru că este un act copilăresc și naiv, însă te îndreaptă către o descoperire. Aceste imagini nu au un scop moral și nu aduc vreo acuzație, intenția fiind de a menține focusul pe punctul culminant. Titlul “Descifrati” (Decriptat) are o semnificație destul de largă, astfel colecția nu mai necesită o altă descriere. Colecția de lucrări a fost expusă în exclusivitate la Teatrul Princess Grace din Monaco în 2013 pe toată durata lunii octombrie (lună culturală).
M-am bucurat că am fost cea mai tânără expozantă și am avut onoarea de a tăia panglica pentru deschiderea oficială. La final, două dintre tablouri le-am făcut cadou prințului Albert de Monaco și prietenei mele dragi, Mihaela Rădulescu
”, ne-a declarat talentata actriță.

Cele două tablouri pe care Catrinel Menghia a ales să le expună pentru licitație sunt Mutazioni - reprezintă în viziunea artistului imigranții africani care în lupta lor de a ajunge în Europa suferă niște “schimbări” și Bad Girl ce reprezintă un fenomen care astăzi nu mai este necunoscut lumii: victimele abuzurilor comise de preoți.
Mutazioni ilustrează un african cu branhii, imigranții ajungând în Europa pe calea apei. Prin cea de-a doua lucrare Bad Girl am vrut să atrag atenția asupra acestui caz atât de delicat și controversat. Subiectul este cel care a adus anul acesta câteva premii Oscar fimului Spotlight”, a mărturisit Catrinel.

Evenimentul organizat de Artmark ce va avea loc pe 22 noiembrie 2016 este dedicat exclusiv categoriei Postmodernă și Contemporană și propune o selecție generoasă în care tânăra generație românească a începutului de secol XXI concurează de la egal la egal cu maeștri reputați ai creației postbelice.
Repere ale postmodernității, în frunte cu Ion Țuculescu, Alexandru Ciucurencu și Corneliu Baba, deschid un dialog peste generații cu opere semnate de Mircea Suciu, Francisc Chiuariu, Dumitru Gorzo sau Roman Tolici.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod