Aurelian Temisan canta in Cimitirul Bellu la Noaptea Muzeelor!

Sâmbătă, 19 mai 2018, între orele 18.00-24.00, bucureștenii sunt așteptați cu mic cu mare la un eveniment mai special desfasurat in Cimitirul Bellu – Noaptea Muzeelor! Spectatorii sunt invitati astfel la o incursiune în istoria României de acum 100 de ani și o reactualizare a memoriei eroilor Marii Uniri. Programul serii începe de la ora 18.00 cu un tur ghidat de vizitare a cimitirului, un recital de muzică instrumentală, urmat de un spectacol de dansuri populare tradiționale, concursuri cu premii, dar și un recital de zile mari semnat de Aurelian Temișan&Band.

"E intr-adevar o premiera acest lucru, faptul ca o sa cant in Cimitirul Bellu alaturi de band-ul meu, sambata seara, pe 19 mai, incepand cu ora 22.20, in cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor. Am sa incerc sa nu abordez piese care ar putea avea vreo tenta sau care te-ar putea duce cu gandul la ceva.

Pana la urma este un act artistic, conjunctura in care se intampla e putin "creepy", dar daca e sa glumim si ei au nevoie de muzica buna...Pot sa garantez ca actul artistic este unul de calitate!", spune Temisan despre experienta inedita in care se va afla la Noaptea Muzeelor.

Mai mult, în jurul orei 20.00, cei prezenți la eveniment vor putea viziona și piesa de teatru „Chirița în carnaval", în regia lui Marius Bodochi, cu o distribuție de excepție din care fac parte: Rodica Popescu Bitănescu, Marius Bodochi și Anca Sigartău. Actrita Monica Davidescu este gazda evenimentului si marturiseste ca o incearca totusi cateva emotii la gandul ca Noaptea Muzeelor se desfasoara in Cimitirul Bellu.

"In cadrul acestui mare eveniment cultural, Noaptea Muzeelor, am fost cooptata sa prezint spectacolul care se desfasoara in Cimitirul Bellu.

Initial am crezut ca e doar o propunere, dar am aflat ca nu suntem la primul eveniment de acest fel. Au fost evenimente interesante si in anii trecuti care s-au bucurat de un public numeros. Am un usor trac pentru ca ma stiu emotiva, plang usor, si e suficient sa vad  o persoana care vine sa vada spectacolul, rememorand amintiri dragi cu  o persoana disparuta, al carui trup se odihneste chiar acolo in cimitir, si stiu ca sufletul meu se va zbuciuma. Este pentru prima oara cand prezint un spectacol  acolo. Din pacate am fost de prea multe ori in cimitir conducand pe ultimul drum persoane dragi.  Sarcina mea nu e usoara. Am acceptat acest rol vazand lucrurile prin ochii unei prietene aflate la varsta a treia, care imi spune mereu cand vine la un spectacol de-al meu: "A fost langa mine la spectacol si sotul meu (plecat de 4 ani dintre noi), eu ma bucur sa impartasesc cu el, chiar daca in gand, toate lucrurile bune care mi se intampla".  Da, cred ca sunt multi oameni care vor inca sa impartaseasca o bucurie cu cei dragi disparuti.
Facem spectacol pentru ei, pentru amintirile lor, pentru linistea lor, acolo unde cei dragi au mers pe ultimul drum. In plus, Cimitirul Bellu este un muzeu in aer liber,  datorita monumentelor ce marcheaza locul unde odihnesc trupurile unor mari personalitati ce au marcat istoria societatii noastre. E un loc de vizitat, cu bucuria cunoasterii si a rememorarii. De altfel in editia aceasta a Noptii Muzeelor se desfasoara un tur interesant la monumentele unor personalitati marcante pentru Romania secolului trecut. Cultura, literatura, istorie, medicina... Daca vom merge acolo unde odihnesc cei dragi si impartasim cu familiile lor cateva clipe de bucurie, sigur  vom transmite o energie buna catre ei, energie pe care o primim inmiit inapoi. Regizorul Bogdan Alexe e un frumos nebun al zilelor noastre, are curaj si initiativa, are idei si le pune frumos si curat in practica
", spune Monica Davidescu.

Bogdan Alexe, regizorul și producătorul spectacolului, declara: „Este al treilea an în care gândim acest spectacol inedit în Cimitirul Bellu.
În fiecare an, în Noaptea Muzeelor, am reușit să strângem la Muzeul Bellu câteva mii de oameni (anul trecut au fost în jur de 18.000). Sperăm ca și anul acesta să fim la înălțimea așteptărilor
". Cimitirul Șerban Vodă - Bellu, Calea Șerban Vodă, nr. 249. Intrarea este liberă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod