De la pupitrul Observator Tv, Antena 1, Andreea Gherasim a fugit direct în Cipru de Nord. S-a aflat pentru prima oară în această țară unde a explorat locuri încărcate de istorie, plaje superbe, a experimentat bucătăria cipriotă și a luat parte la activități surpriză!
Soare, plajă, nisip, mâncare bună, peisaje exotice pline de culoare, monumente și construcții cu încărcătură istorică, resorturi de lux și ocazia de a experimenta activități noi- așa se pot delecta turiștii care aleg ca destinație de vacanță Ciprul de Nord. La două ore de zbor și 1.236 de km (n.r.: distanță aeriană) de București, Andreea Gherasim a poposit în cel mai frumos loc -Cipru de Nord, a treia insulă ca mărime din Mediterană, după Sicilia și Sardinia. Kyrenia, Famagusta și Nicosia și Varosha- considerat orașul fantomă al Ciprului, au fost orașele pe care Andreea Gherasim le-a explorat. Ruinele de la Soli basilica, castelul Kyrenia, mânăstirea din Bellapais sau moscheea Lala Mustafa Pasha sunt doar câteva dintre atracțiile principale ale zonei.
În ceea ce privește găzduirea, în Cipru de Nord te poți bucura ca turist de o plajă de resorturi de lux, precum Acapulco Resort, Elexus sau Limak Cyprus Deluxe. Dotate cu sală de sport, spa, salon de înfrumusețare, baruri, grădini superbe, piscine cu design mediteranean, locuri de joacă pentru copii, cluburi, casino, patiserii și bucătării cu mâncăruri variate, Cipru de Nord este locul în care te poți bucura în cuplu, dar și cu familia, copiii. Pe lângă aceste shopping și promenade, Andreea Gherasim s-a bucurat și de câteva activități interesante, pentru că a cules pentru prima dată căpșune la Yeșilirmak, a învățat să frământe pâine și a asistat la pregătirea unui produs tradițional- brânza halloumii- brânza tradițională, în Akdeniz.
”Am petrecut o săptămână absolut încântătoare în Cipru de Nord. Aş mai fi stat încă pe atât pentru că mai aveam multe de văzut, însă cu siguranţă voi reveni.
Pentru că am avut o perioadă foarte încărcată la redacţie, îmi doream să ajung într-un loc în care să am mare, plajă cu nisip fin, vreme caldă, dar să şi descopăr locuri inedite pe care merită să le vizitez. Le-am găsit pe toate în Cipru de Nord! M-a impresionat foarte tare zona Famagusta, cea care acum zeci de ani era considerată cea mai renumită staţiune din Cipru, iar astăzi s-a transformat într-un oraş fantomă. O surpriză foarte plăcută a fost şi Nicosia. Vibe-ul de pe străzile capitalei este unul pozitiv, oamenii primitori, muzică, magazine , mâncare bună şi terase cu personalitate. Despre plaje nici nu vă mai zic. M-am îndrăgostit efectiv de Golden Beach of Karpaz. Apa de acolo este de un albastru turcoaz cum nu vezi foarte des şi odată ce ai ajuns acolo cu siguranţă te deconectezi de toate grijile. Poate să fie considerată fără doar şi poate o destinaţie exotică şi unde mai pui că e şi aproape de Bucureşti. Ca un rezumat, Cipru de Nord este destinaţia perfectă pentru cei care vor să îmbine plaja cu obiectivele turistice şi evident mâncarea bună. Nu degeaba i se spune insula Afroditei. Cipru chiar a devenit una din destinaţiile mele preferate”, a declarat Andreea Gherasim, prezentatoarea rubricii Meteo, de la Antena 1.Cinci zile nu au fost de-ajuns să exploreze Cipru de Nord, însă vedeta îl va pune pe lista destinațiilor de vacanțe pentru perioada următoare, mai ales că Elena Anghel, managing director Prestige Tours, a convins-o. ”Cipru de Nord este un loc extrem de interesant. Doar dacă ne gândim la cum i se mai spune, Cuba Mediteranei sau Belle Pais, asta spune foarte multe. Aici găseşti ceva pentru gustul fiecăruia. Familiile cu copii au unde să vină liniştiţi pentru că sunt hoteluri foarte primitoare . Există hoteluri cu Aqua Park, cu locuri special amenajate pentru copii, cu mâncare specială pentru copii. De asemenea, este o destinaţie potrivită pentru cuplurile care vor să aibă o vacanţă romantică sau pur şi simplu pentru un grup de prieteni care găsesc numeroase variante de distracţie Este o destinaţie încă nedescoperită, necomercializată sută la sută.
Când poţi atinge autenticul. Un loc în care poţi frământa singur pâinea pe care o serveşti la masă ulterior, unde poţi mânca un peşte din Mediterană prins sub ochii tăi, unde poţi călări caii aproape sălbatici, unde poţi culege căpşuni fără chimicale, unde timpul curge altfel. Costurile sunt extrem de atractive, mai ales la început de sezon. Cu 300-400 de euro cineva îşi poate alege o vacanţă foarte frumoasă Zborul este doar de 2 ore Ce este foarte avantajos este că sunt mai multe companii care au zbor direct din Bucureşti către Larnaca şi asta ne ajută să putem construi pachete nu doar de o săptămână. Fiecare după cât timp are Un pachet mediu înseamnăa cam 550-750 de euro de persoană şi include transport, cazare şi masă”, a declarat Elena Anghel, Prestige Tours.