Insarcinata in opt luni, prezentatoarea emisiunii "Te cunosc de undeva" va deveni pentru a doua oara mamica si abia asteapta sa isi cunoasca fetita. Insa, pana atunci, mai sunt cateva saptamani si Alina Puscas a ales la fel ca si colega sa de platou, Andreea Balan, sa recolteze celulele stem din cordonul ombilical la nastere pentru a fi precauta. Vedeta a apelat la serviciile bancii de celule stem, Biogenis pentru profesionalismul si pragmatismul de care au dat dovada de-a lungul timpului, dar si pentru ca au in tratament primul copil roman unde s-au folosit celule stem mezenchimale, din cordonul ombilical.
Alina a ales pachetul VIP constand in kitul cel mai complex de recoltare ce cuprinde: analiza sangelui mamei, prelucrarea celulelor stem ale copilului, extragerea celulelor stem in forma separata si concentrata, crioprezervare concentrat de celule stem in doua recipiente, prelucrare portiune de cordon, prelucrare gelatina Wharton, izolare de celule mezenchimale, prelucrare si purificare ADN copil, prelucrare si purificare ADN mama, pachet 101 teste genetice si pachet asistenta la transport.
"Sunt constienta ca sanatatea fetitei mele este pe primul loc, asa ca m-am decis sa apelez la serviciile bancii de celule stem Biogenis, fara ezitare. Contractul l-am incheiat pe o perioada de 18 ani, pana cand fetita mea va deveni majora si titularul de drept al celulelor. Apoi, ea va decide ce va face cu acestea. Speram sa nu le folosim sau daca le vom folosi, stiinta sa evolueze astfel incat sa putem intineri cu ajutorul lor. In plus, am dorit sa fim linistiti si sa ii asiguram o viata lipsita de griji din punct de vedere medical. Nu strica niciodata sa ai un plan de rezerva! Reprezentantii bancii de celule stem Biogenis mi-au povestit toti pasii de la semnarea contractului pana la crioprezervarea concentratului si sunt sigura ca viitorul fetitei mele este pe maini bune!", a declarat Alina Puscas.
Ce sunt celulele stem? Celulele stem sunt celule cu o extraordinara capacitate de a se transforma intr-o mare diversitate de celule diferentiate (celule nervoase, hepatice, etc.) putand astfel să reinnoiasca si sa refaca tesuturi afectate sau distruse. Cand o celula stem se divide, celulele rezultate pot fi tot aceleasi sau un alt tip de celule specializate (hepatice, nervoase, epiteliale, musculare).