De ce ne facem abonament la sală și nu mai mergem? Irina Alionte explică fenomenul!

Statisticile arată că 4 din 5 oameni își fac abonament de un an la o sală de fitness clasică și nu reușesc să o frecventeze atât de des cât ar trebui. Mai mult, renunță a mai merge la sală după doar o lună, deși abonamentul este achitat.

Este un fenomen din ce în ce mai des întâlnit și prezintă dezinteresul din ce în ce mai mare al oamenilor pentru sălile de fitness clasice, cu aparate, și preferința acestora pentru antrenamentele de grup și pentru sălile mici, de tip boutique.

Irina Alionte, cea care a fondat Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporală din București, celebru pentru programul de slăbit 6 kilograme în 6 săptămâni, explică cinci motive pentru care oamenii renunță a mai merge la sala clasică, deși au abonament, și de ce sunt atrași de noua tipologie de a face sport, în sălile de tip boutique.



„Conform statisticilor, 4 din 5 oameni își fac abonament pe un an la sală de fitness, dar merg doar de câteva ori. Ei renunță ușor pentru că au un program foarte încărcat, dar, în mod special, pentru că nu sunt motivați și se plictisesc ușor de modul de a face sport în sălile clasice de fitness, cu aparate. De ce se întâmplă asta?

Nu au un program personalizat


La sălile obișnuite, cei care vin să slăbească, să scape de celulită, să crească masa musculară ori să se definească, trebuie să se descurce singuri cu aparatele, dacă nu au antrenor personal pe care să îl plătească suplimentar abonamentului.

Pentru că nu au suport personalizat și nici un plan de nutriție corect, rezultatele nu se văd, iar respectiva persoană își pierde interesul și nu mai revine la sală.

Centrele de tip boutique au înțeles nevoia oamenilor de a avea rezultate specifice și concrete, de lungă durată. La Bodyshape, de exemplu, avem un program complet, holistic, bazat pe cei 3 piloni ai transformării: antrenamente, nutriție și responsabilizare.

În plus, noi măsuram constant progresul, monitorizăm prezențele și ne asigurăm de fiecare dată că antrenamentele pierdute sunt recuperate. Acesta este și motivul pentru care 99% dintre membrii noștri frecventează cu regularitate antrenamentele și obțin rezultatele dorite.
 

Nu au o atmosferă caldă și prietenoasă


Atunci când te înconjori de un grup oameni la fel de dedicați și angajați unui obiectiv ca și tine, motivația de a te ține de un program crește exponențial. La un gym boutique nu ești într-un grup de oameni care s-au întâmplat să fie și ei prin sală. Te antrenezi alături de oameni care cred în aceeași filozofie a conceptului, care s-au străduit să prindă un loc și care sunt la fel de entuziaști să fie acolo.

Pentru că spațiul este mai mic decât o sală de fitness tradițională, este o oportunitate mai mare de interacțiune între echipă și membri, astfel încât se creează relații mai calde și apropiate. Atunci când îți faci noi prieteni la sala la care mergi, șansele de a te ține pe termen lung cresc – pentru că vii cu drag, ca să-ți revezi noii tăi prieteni, alături de care râzi, te distrezi și îți dai "high-five-uri" încurajatoare în timpul antrenamentelor.

Ești lăsat să te descurci singur


Într-o sală clasică ești doar un membru între alți mii de membri, nimeni nu știe cine ești și ce obiective ai la început de drum. Esti lăsat singur sa te descurci la aparate (cu excepția cazului în care scoti alte câteva sute de euro din buzunar pentru un antrenor personal).

Toate acestea duc la un sentiment de auto-învinovățire și frustrare pe termen lung.

La Bodyshape membrii lucrează pe stații, în echipe de maxim 4 persoane, cu câte 2 antrenori prezenți la fiecare antrenament să demonstreze circuitul zilei și să explice cum se efectuează corect fiecare exercițiu.



Te pot intimida musculoșii și Instagrammerii.  

O sală de fitness obișnuită se adresează publicului larg și multor tipuri de membri, de la atleți, bodybuilders, femei foarte fit, fotomodele pe Instagram – care pot fi intimidanți pentru un om care nu a mai făcut mișcare de mult timp.

La sala boutique vin oameni ocupați, cu familii, cariere de succes, responsabilități, nu neaparat pasionați de sport, dar care își doresc să ajungă în formă. Este o atmosferă de prietenie care plutește în aer, membrii se ajută și se motivează între ei, chiar dacă nu s-au mai cunoscut până atunci.

Pare mai ieftin, dar costă mai mult


Abonamentul la sala de fitness clasică poate fi mai mic decât al sălilor boutique, însă investiția este mai proastă dacă renunți la a mai merge sau nu vezi rezultatele. Sălile obișnuite de fitness fac profit din faptul că vând sute sau mii mii de abonamente de acces – mult peste capacitatea efectivă a sălii. Modelul lor de business se bazeaza tocmai pe faptul ca oamenii nu vin la sală și numai o mică parte vor fi activi cu adevărat.

Având în vedere că urmează o strategie de volum, își permit să mențină prețurile jos. Multe abonamente la salile de fitness rămân neutilizate și aceia sunt bani efectiv aruncați pe fereastră. Mai bine plătești mai mult pentru un abonament unde te simți bine, abia aștepți să mergi și vezi rezultatele dorite", explică Irina Alionte.



Irina Alionte este o tânără antreprenoare de 29 de ani care, la puţin timp după terminarea studiilor în Marea Britanie, a fondat Bodyshape Transformation Centre – singurul centru de transformare corporală care garantează rezultatele.

Ideea sa atipică de a combină fitness-ul şi atmosfera de club s-a dovedit a fi o mişcare extraordinară, ce s-a extins în câteva universităţi din UK, astfel primind premiul pentru Best Business Growth și finanțare de la Guvernul Britanic.

Din dorinţa de a aduce în România know how-ul britanic, la începutul anului 2015, Irina a pus bazele Bodyshape Transformation Centre în cartierul Aviației din Bucuresti – singurul centru de transformare corporală din România care care îmbină antrenamentele personalizate, nutriţia şi coachingul pentru dezvolarea personală.

Echipa sa de experţi în transformare corporală a reuşit să topească peste 3,500 de kg de grăsime si 20,000 de centimetri din talie în doar câteva luni de la deschidere, ceea ce a atras şi mai mult atenţia presei.

Povestea de succes a Irinei a fost până acum mediatizată în publicații internaționale de top precum The Huffington Post sau Forbes.