Tot ce trebuie să știi despre etapele de sarcină pe luni

În momentul în care ai luat hotărârea de a avea un copil, trebuie să fii cât mai pregătită pentru etapele prin care vei trece în perioada de sarcină, de la început până la sfârșit. Pentru noul rol de mămică trebuie să te pregătești din timp și să te aștepți la tot felul de schimbări fizice, fără să uităm de creșterea abdomenului și de picioarele umflate. Dar nu te speria: dacă te pregătești din timp pentru etapele prin care vei trece înainte de naștere, evoluția pe care o va avea sarcina ta pe luni nu te va lua prin surprindere și vei fi pregătită pentru orice situație.

Atunci când ești însărcinată trebuie să știi că vei avea un organ nou, care apare în corpul tău odată cu bebelușul.  Placenta, singurul organ tranzitoriu din corpul uman, se formează chiar în prima lună de sarcină, atunci când ovulul este fertilizat, și are rolul de a forma o barieră poroasă prin care nutrienții și oxigenul din sângele mamei ajung în sângele celui mic.

În următoarele câteva luni de sarcină, oasele tale vor deveni mobile cu ajutorul unui hormon numit relaxină.

Acest truc al organismului mamei asigură buna dezvoltare a bebelușului, dar contribuie la relaxarea de care are nevoie orice mamă atunci când are loc nașterea copilului.

Dacă erai foarte organizată până acum, pregătește-te să uiți unele lucruri odată cu intrarea în luna a șasea de sarcină. Specialiștii susțin că este posibil ca schimbările hormonale să fie vinovate pentru acest lucru, motiv pentru care este un proces natural care se va remedia înainte de naștere.
Unele mame se pot confrunta cu grețuri matinale până în a treia lună de sarcină. Nimeni nu poate spune cu exactitate care este motivul pentru care aceste grețuri apar în perioada de sarcină, însă există un studiu care demonstrează că grețurile din sarcină sunt declanșate deseori de anumite mirosuri și gusturi, lucru care arată că există un semnal de alarmă împotriva anumitor alimente periculoase pentru embrion.

Până în luna a cincea, mamele vor avea cu 50% mai mult sânge în sarcină până la naștere. De asemenea, există și un efect secundar al perioadei de sarcină numit ”furnicături în mâini” care este observat de mămici până în luna a noua de sarcină și este cauzat de umflarea țesuturilor.
Pentru că vrei să fii o viitoare mămică pregătită, trebuie să știi că toate aceste schimbări ce vor apărea în corpul tău pot fi înlăturate într-un singur mod: o naștere ușoară.

Ştiinţa NUTRICIA este alături de tine în această perioadă de sarcină, dar şi după.

Pentru a afla şi mai multe informaţii despre un calculator de sarcină şi perioadele de sarcină, înscrie-te online în Club Nutricia și vei fi parte dintr-o comunitate care te va sprijini cu informaţii şi sfaturi de la medici specialişti, dar şi de la mame cu experienţă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod