În perioada 29 august-29 septembrie, The Road Trip Project trimite 8 tineri într-o aventură de o lună, în care vor descoperi 17 țări și peste 30 de regiuni din Europa. Tinerii sunt împărțiți în două echipe de câte 4 persoane, iar misiunea lor este ca, la fiecare oprire, să exploreze locuri necunoscute, să întălnească oameni noi și să descopere inițiative locale, susținute de UE.
Echipa Travelbugs, care îl include pe Rareș, fotograful român din Vaslui, călătorește în prezent din nordul către sudul Spaniei. Rareș este însoțit de Dayana, Vanessa și Elliot. Echipa și-a început călătoria în Finlanda, pe 29 august. Echipa Calma, formată din Panos, un cipriot de 23 de ani, cu rădăcini românești, Olga, Wijnand și Selina, și-a început călătoria în Irlanda, pe 29 august, și sosește în România pe 20 septembrie.
Aventura lor în România începe pe 20 septembrie. Aventurierii vor descoperi regiunea pitorească a Țării Maramureșului, situată în nordul țării. Aceștia vor vizita planetariul din Baia Mare, alături de un profesor de astronomie și un grup de elevi de liceu care au participat la Olimpiada Națională de Astronomie. Apoi, vor face o excursie în Ocna Șugatag și vor observa stelele într-unul dintre cele mai bune puncte de observație din regiune.
Pe 22 septembrie, aventurierii se vor bucura de o experiență istorică: vor face o plimbare cu Mocănița. Începând din secolul al XIX-lea, regiunea carpatică la granița între Ivano-Frankivsk și Maramureș este furnizor de lemn cu tradiție, cu o rețea de căi ferate cu ecartament îngust.
Pornind de la inițiativa UE de a explora patrimoniul de căi ferate pentru activități turistice, căile ferate cu ecartament îngust au devenit un obiectiv turistic important în pitoreasca zonă de graniță a Văii Vaserului din România și de-a lungul râului Mizunka în Ucraina.Astăzi, pe 23 septembrie, aventurierii vor avea ocazia de a învăța despre cum pot întreține și a îmbunătăți conectivitatea ecologică a zonelor protejate, pentru a ocroti natura. Li se va alătura YouTuber-ul bucureștean Marian Ionescu aka Mariciu, care îi va însoți în Turda, unde vor vizita proiectul ConnectGreen în derulare.
Mariciu va fi atât ghid local pentru participanții la Road Trip Project, cât și reporter pentru publicul român.Fiecare membru al echipei are o pasiune deosebită pentru producții video, copywriting, fotografie sau prezentare. Cei 8 tineri au fost selectați dintre sute de solicitanți, într-o competiție lansată la nivel european, în iunie 2019. Echipa Calma este formată din Panos, un prezentator de 23 de ani din Cipru, cu origini românești, Olga, copywriter din Polonia, în vârstă de 19 ani, Wijnand, realizator video din Olanda, în vârstă de 26 de ani, și Selina, o fotografă din Germania, în vârstă de 22 de ani. După cele trei zile petrecute în România, echipa va călători în Bulgaria, având ca destinație capitala acestei țări, Sofia. The Road Trip Project se încheie în Cipru, la final de septembrie.