Compania Starbucks Coffee (NASDAQ: SBUX) va elimina paiele de plastic de unică folosință din cele peste 28.000 de magazine operate și licențiate, făcând disponibil în întreaga lume un capac fără pai sau paie din materiale alternative. Starbucks, cel mai mare retailer de alimente și băuturi care a făcut un astfel de angajament global, anticipează că decizia va elimina mai mult de un miliard de paie de plastic pe an din cafenelele sale.
Starbucks a proiectat, dezvoltat și fabricat un capac fără pai, care va fi folosit pentru cafeaua rece, ceai și espresso. Capacul este disponibil în prezent în peste 8.000 de magazine din S.U.A. și Canada pentru băuturile selectate, inclusiv Starbucks Draft Nitro și Cold Foam. Capacul este, de asemenea, testat pentru băuturile Nitro și pe piețe precum China, Japonia, Singapore, Thailanda și Vietnam. În plus, Starbucks va începe să ofere paie din materiale alternative - inclusiv hârtie sau plastic compostabil - pentru băuturile Frappuccino, disponibile la cerere pentru clienții care preferă sau au nevoie de un pai.
„Pentru partenerii și clienții noștri, acesta este un reper semnificativ pentru a ne îndeplini efortul global de a oferi cafea sustenabilă, servită clienților noștri în moduri cât mai durabile”, a declarat Kevin Johnson, Președinte și Director Executiv al Starbucks.
Clienții din Seattle și Vancouver vor fi primii care vor putea utiliza noile tipuri de capace, începând din această toamnă, cu lansări pe etape în Statele Unite și Canada în 2019. Lansarea globală a capacului fără pai va continua în Europa, unde capacele fără pai vor ajunge în magazinele selectate din Franța și Olanda, precum și în Marea Britanie unde taxa de 5 peni pentru paharele de hârtie a fost introdusă în 950 de magazine, pentru a promova în continuare reutilizarea.
„Scopul Starbucks de a elimina paiele din plastic până în 2020 din cafenelele lor reprezintă, la nivel global, gândirea anticipată a companiei în abordarea problemei deșeurilor”, a declarat Erin Simon, Director de cercetare, dezvoltare sustenabilă și știința materialelor la World Wildlife Fund, SUA. „Paiele din plastic care ajung în oceanele noastre au un efect devastator asupra speciilor. Pe măsură ce colaborăm cu Starbucks în inițiativele de reducere a deșeurilor, cum ar fi NextGen Consortium Cup Challenge și WWF Cascading Materials Vision, sperăm că alții le vor urma exemplul”.
„Decizia Starbucks de eliminare treptată a paielor din plastic de unică folosință este un foarte bun exemplu al rolului important pe care companiile îl pot juca în stoparea valului de plastic oceanic. Cu opt milioane de tone metrice de material plastic care intră în ocean în fiecare an, nu ne permitem să lăsăm industria să stea pe margine și suntem recunoscători conducerii Starbucks în acest sens”, a declarat Nicholas Mallos, Directorul programului Trash Free Seas al Ocean Conservancy.
Starbucks are o experiență de 30 de ani în care se concentrează asupra sustenabilității sub toate aspectele, inclusiv obținerea cafelei din surse etice în 99% dintre cazuri. Pe lângă anunțul de astăzi, Starbucks a dedicat anterior 10 milioane de dolari pentru a dezvolta și a contribui la crearea unui pahar pentru băuturile calde complet reciclabil și compostabil, în parteneriat cu Closed Loop Partners, prin intermediul NextGen Cup Consortium and Challenge.
După cum a subliniat Directorul Executiv al Starbucks, Kevin Johnson, în prezentarea sa către investitorii de la Oppenheimer Consumer Conference din iunie, compania se concentrează pe adaptarea la tendințele în continuă schimbare ale consumatorilor, băuturile reci reprezentând mai mult de 50% din totalul de băuturi Starbucks din SUA, față de 37% acum cinci ani. Mișcarea de eliminare a paielor de plastic de unică folosință a înregistrat o creștere extraordinară la nivel global, consumatorii manifestând un interes crescut pentru problema tot mai mare a deșeurilor, din care paiele reprezintă doar o parte. De aceea, Starbucks continuă istoria în domeniul sustenabilității, care include:
• Obținerea cafelei în proporție de 99% din surse etice;
• Testarea unei taxe de 5 peni per pahar de hârtie în Londra, care va fi extinsă la 950 de magazine în Marea Britanie în cursul acestei luni, pentru a promova reutilizarea;
• Oferirea unei reduceri oricărui client care își aduce paharul reutilizabil la magazinele deținute de companie în întreaga lume;
• Paharele Starbucks conțin 10% fibre reciclate după consum, introduse în 2006, un număr pe care compania se așteaptă să-l dubleze până în 2022;
• Construirea a peste 1500 de magazine certificate LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) pe 20 de piețe, inclusiv în toate cele 50 de state SUA și Puerto Rico, cel mai mare retailer ecologic din acest sector;
• Starbucks achiziționează Certificate de Energie Regenerabilă, care acoperă în prezent 62% din consumul nostru de energie electrică la nivel global, cu scopul de a atinge 100% la nivel global până în 2020;
• Extinderea programului FoodShare care donează alimentele nevândute către băncile de alimente din întreaga țară.
Din 1971, Starbucks Coffee Company s-a angajat să folosească cafea arabică de înaltă calitate, obținută din surse etice. Astăzi, cu peste 25.000 de cafenele în întreaga lume, Starbucks este liderul mondial în prăjire și distribuire de cafea de specialitate. Prin angajamentul nostru neechivoc față de excelență și prin principiile noastre după care ne ghidăm, aducem experiența unică a Starbucks la viață prin fiecare cană de cafea pe care o servim fiecărui client. Pentru a vă bucura de experiență, vă așteptăm în cafenelele noastre sau online pe news.starbucks.com și www.starbucksromania.ro.
© Copyright:
Starbucks va renunța la utilizarea paielor de plastic la nivel global până în 2020
Paiele de plastic vor fi înlocuite de un nou capac, reciclabil, și de alte opțiuni de paie din materiale alternative. Decizia se bazează pe un angajament de 10 milioane de dolari pe care compania l-a făcut pentru a dezvolta la nivel global un pahar pentru băuturi complet reciclabil și compostabil, marcând o realizare semnificativă în istoria celor treizeci de ani ai companiei în inovații sustenabile.
Posteaza comentariu